O τρομακτικά επικίνδυνος και βασανιστικός τρόπος που χρησιμοποιούν αθλητές για να χάσουν βάρος (vid)

Gazzetta team
O τρομακτικά επικίνδυνος και βασανιστικός τρόπος που χρησιμοποιούν αθλητές για να χάσουν βάρος (vid)
Όπως είπε και ένας μέλος του Terry Brazier μόνο το πρώτο μέρος της όλης διαδικασίας είναι χειρότερο και από έναν αγώνα ΜΜΑ διάρκειας 15 λεπτών.

Ειδικά στα μαχητικά σπορ, οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος αναγκάζονται να καταφύγουν σε extreme τρόπους, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος και να μπορέσουν να συμμετέχουν στον προγραμματισμένο αγώνα, φτάνοντας στο προβλεπόμενο όριο.

Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Terry Brazier, ο οποίος χρησιμοποιεί μία ειδική τεχνική που είναι αρκετά επώδυνη και επικίνδυνη όταν γίνεται από κάποιον που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και χωρίς την βοήθεια ειδικών.

Πρόκειται λοιπόν για μία διαδικασία, που όπως μπορείτε να δείτε στο video χωρίζεται σε τέσσερα στάδια και όπως λέει ένα μέλος της ομάδας του, μόνο το πρώτο αντιστοιχεί σε έναν αγώνα MMA διάρκειας 15 λεπτών.

Το αποτέλεσμα όμως είναι εντυπωσιακό, καθώς χάρη σε αυτό έχασε τα τελευταία 4,8 κιλά που χρειαζόταν για να συμμετέχει στον αγώνα του.

1. Το πρώτο λοιπόν είναι να μείνει σε μία μπανιέρα γεμάτη με καυτό νερό που η θερμοκρασία του είναι σταθερά στους 42 βαθμούς.

2. Το δεύτερο, αφού σκουπιστεί, είναι να τυλίξει σφιχτά με πετσέτες όλο του το σώμα, με εξαίρεση το στόμα και την μύτη, προκειμένου να αναπνέει. Πάνω από αυτές βάζει και ένα μεγάλο και χοντρό πάπλωμα, προκειμένου να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος και να ιδρώσει ακόμη περισσότερο.

3. Το τρίτο μέρος είναι να αφαιρεθούν όλα τα υγρά, ξύνοντας ουσιαστικά το σώμα με μία κάρτα. Μάλιστα μέσω της διαδικασίας αυτής δεν αφαιρούνται μόνο τα υγρά που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή, αλλά στη συνέχεια ανοίγουν και οι πόροι του δέρματος, με αποτέλεσμα να βγουν ακόμα περισσότερο. Όπως λέγεται και στο video, μπορεί να χαθεί ακόμα και μισό κιλό.

4. Το τελευταίο μέρος της διαδικασίας προβλέπει ο αθλητής να κάθετε ξαπλωμένος στο κρεβάτι, πάλι τυλιγμένος για να ιδρώνει, αυτή την φορά για 10-20 λεπτά.

Όπως μπορείτε να δείτε, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.