Κενυάτισσα βουλευτής μάλλον δεινοπάθησε σε πτήση, ζητάει να τιμωρούνται δια νόμου όσοι «αερίζονται» στο αεροπλάνο

Gazzetta team
Κενυάτισσα βουλευτής μάλλον δεινοπάθησε σε πτήση, ζητάει να τιμωρούνται δια νόμου όσοι «αερίζονται» στο αεροπλάνο
Δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της μπόχας.

Με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ασχολήθηκε πριν από λίγες μέρες το κοινοβούλιο της Κένυας.

Έπειτα από πρόταση της βουλευτού Λίλαν Ατσιένγκ Κόγκο, στη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για αδικήματα που διαπράττονται μέσα σε αεροσκάφη, φαίνεται πως στην αφρικανική χώρα είναι πολύ κοντά στο να ψηφίσουν νόμο και να τιμωρούν όσους «αερίζονται» στο αεροπλάνο.

«Υπάρχει μια εκνευριστική συνήθεια, που συχνά αγνοούμε και αυτό είναι οι "αερισμοί" στα αεροπλάνα. Αν δεν το ελέγξουμε αυτό, τότε μπορεί να προκληθεί αναστάτωση κατά τη διάρκεια των πτήσεων», είπε η Λίλαν Ατσιένγκ Κόγκο.

Πρότεινε, μάλιστα, να χορηγούνται φάρμακα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα και επρόκειτο να ταξιδέψουν. Όπως είπε, «όταν "αερίζεται" κανείς στο αεροπλάνο, αυτό είναι τρομακτικό και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καβγάδες».

Η απορία μας είναι η εξής: Άντε και «περνάει» ο νόμος. Πώς θα εντοπίζεται ο ένοχος και κυρίως, ποιος θα τον εντοπίζει; Μια πανέμορφη αεροσυνοδός; Και αν θέλει κάποιος να κάνει την καταγγελία, τι θα λέει: «Συγγνώμη, ο διπλανός μου μάλλον αερίστηκε»;

Αυτά είναι πολύ σοβαρά ερωτήματα που εγείρει το όλο θέμα και καλό είναι να απαντηθούν γρήγορα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.