Τρομακτικό video: Όταν η ανθρώπινη παρουσία οδηγεί τις φώκιες να πέφτουν από τα βράχια (vid)

Gazzetta team
Τρομακτικό video: Όταν η ανθρώπινη παρουσία οδηγεί τις φώκιες να πέφτουν από τα βράχια (vid)
Έκκληση φιλοζωικών οργανώσεων για να αποφευχθούν δυσάρεστες και σκληρές εικόνες, όπως αυτές από ένα μέρος που οι φώκιες το έχουν ως καταφύγιο.

Θλίψη, στεναχώρια, οργή... Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που προκαλούν εικόνες, όπως αυτές που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video από το St. Mary's Island στην Μεγάλη Βρετανία.

Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί κάτι σαν καταφύγιο για τις φώκιες, όμως αρκετές φορές η ανθρώπινη -χωρίς κανόνες και όρια- ανθρώπινη παρουσία, οδηγεί τα συγκεκριμένα θηλαστικά σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και στο θάνατο.

Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα ζώα ενοχλούνται εύκολα και καταφεύγουν σε κινήσεις πανικού, όπως το να πέσουν άρον άρον στην θάλασσα, χωρίς να υπολογίζουν το ύψος των βράχων.

Στο video που δημοσιεύεται από το «St. Mary's Seal Watch» ακούγονται κάποιες ανθρώπινες φωνές και γέλια που πανικοβάλλουν τις φώκιες, με αποτέλεσμα να ψάξουν διαφυγή και κάποιες από αυτές να χτυπήσουν.

Για αυτό και ο οργανισμός αυτός, εξέδωσε ανακοίνωση με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όσοι πλησιάζουν στην περιοχή...

Μετά αυτών είναι το να διατηρούν μία απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από αυτές, είτε είναι στο νερό, είτε όχι, να μην προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους και να μην της ταΐσουν...