Όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακύκλωση μελανιών

Gazzetta team
Όσα πρέπει να ξέρεις για την ανακύκλωση μελανιών
Η ΗP μας μαθαίνει τα απαραίτητα για την ανακατασκευή των δοχείων μελανιών και τη διαφορά από την εκ νέου χρήση τους.

Είναι γνωστό ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις για να κάνει κάποιος τη διαφορά και να βάλει ένα λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Χρειάζεται γνώση, έρευνα και συντονισμένες κινήσεις.

Στο κομμάτι των αναλώσιμων γραφείου, των εκτυπωτών και του μελανιού για παράδειγμα, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, λίγοι γνωρίζουν πώς πρέπει να λειτουργούν, ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Πολλές εταιρείες, που ανακατασκευάζουν δοχεία, υποστηρίζουν ότι η εκ νέου χρήση των δοχείων είναι καλύτερη για το περιβάλλον. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

H HP δείχνει τον σωστό δρόμο εδώ και καιρό: περιλαμβάνεται στη λίστα The Climate "A" της αναφοράς Global Climate Change της CDP για δέκα συνεχή χρόνια και μας εξηγεί πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εκ νέου χρήση των δοχείων και στην ανακύκλωσή τους.

Τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ περιορίζουν τη σπατάλη χαρτιού λόγω επανεκτυπώσεων και δεν είναι υπέρ της ανακατασκευής των δοχείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή αποβλήτων και στην εξάντληση των φυσικών πόρων.

Συγκεκριμένα, σε όλους τους τομείς που μελετήθηκαν (από την κλιματική αλλαγή μέχρι την κατανάλωση ενέργειας), τα αυθεντικά δοχεία γραφίτη HP είχαν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα ανακατασκευασμένα δοχεία γραφίτη, καθιστώντας την HP την καλύτερη επιλογή.

Ακόμη, η HP δημιουργεί νέα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά και περιορίζει τη σπατάλη. Η διαδικασία ανακύκλωσης κλειστού κύκλου της HP αξιοποιεί τα πλαστικά υλικά των ανακυκλωμένων δοχείων HP για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων μελάνης και γραφίτη ΗΡ. Η ανακατασκευή σπάνια εμποδίζει την κατάληξη των δοχείων στη χωματερή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα αυθεντικά δοχεία HP που ανακυκλώνονται μέσω του προγράμματος HP Planet Partners δεν αναπληρώνονται, δεν μεταπωλούνται και δεν καταλήγουν ποτέ σε χωματερή. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης HP Planet Partners δίνει σε όλους τη δυνατότητα να επιστρέφουν τα χρησιμοποιημένα αυθεντικά δοχεία HP δωρεάν και εύκολα.

Και το πιο σημαντικό; Η HP διαθέτει ολιστικά προγράμματα βιωσιμότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως για τις δράσεις και τις στρατηγικές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η HP μετράει και κοινοποιεί τόσο το αποτύπωμα άνθρακα και νερού των διαδικασιών της, όσο και τα αντίστοιχα αποτυπώματα της προμηθευτικής αλυσίδας της. Οι εταιρείες που ανακατασκευάζουν δοχεία συχνά εμφανίζονται να έχουν περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια, αλλά σπάνια παρέχουν διαφανείς αναφορές με βάση τα διαθέσιμα πρότυπα ή αναφέρονται στις μετρήσεις ή τις μειώσεις του αποτυπώματος άνθρακα.

Μήπως είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το ίδιο ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο σε αυτόν τον πλανήτη;