Ψάρεψε σε λίμνη «χρυσόψαρο» βάρους 14 κιλών κι ηλικίας 100 χρόνων (pics)

Gazzetta team
Ψάρεψε σε λίμνη «χρυσόψαρο» βάρους 14 κιλών κι ηλικίας 100 χρόνων (pics)
Την ανακάλυψη της δεκαετίας νόμιζε πως έκανε ένας νεαρός άντρας από την Μινεσότα των ΗΠΑ, όταν στο αγκίστρι του πιάστηκε ένα «χρυσόψαρο - γίγαντας» με βάρος που ξεπερνούσε τα 14 κιλά και μήκος σχεδόν ένα μέτρο.

Ο 33χρονος Τζέισον Φουγκέιτ βρισκόταν στις όχθες της λίμνης Brainerd, όπου συνήθιζε να δοκιμάζει την τύχη του, όταν αντιλήφθηκε πως το ψάρι που μόλις είχε πιαστεί στο αγκίστρι του δεν ήταν συνηθισμένο.

Αφού πάλεψε επί ώρα μαζί του, τελικά κατάφερε να το βγάλει από το νερό, όμως στη θέα του έμεινε με το στόμα ανοιχτό, καθώς προς στιγμήν πίστεψε πως είχε βρει το μεγαλύτερο χρυσόψαρο της ιστορίας.

Ο Φούγκειτ, αμέσως απευθύνθηκε σε ειδικούς βιολόγους, ώστε να διαπιστώσει την πραγματική ταυτότητα του ψαριού, ενώ ταυτόχρονα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης άρχισε να διαδίδεται το κατόρθωμά του με ταχύτητα φωτός.

Τελικά, όμως, η πραγματικότητα απείχε αρκετά από τις φιλοδοξίες του νεαρού ψαρά, καθώς οι εικόνες του τεράστιου «χρυσόψαρου» έφτασαν μέχρι τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα Άλεκ Λάκμαν, ο οποίος αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Λάκμαν αν κι ο χρωματισμός του ψαριού παραπέμπει ευθέως στα χρυσόψαρα, εντούτοις πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό είδος ψαριού, το οποίο μπορεί να ζήσει μέχρι και τα 110 χρόνια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το καθηγητή Λάκμαν, πρόκειται για ένα άτομο του είδους bigmouth buffalo (μεγαλόστομο βουβάλι) όπως ονομάζεται το εν λόγω είδος, το οποίο και απαντάται πολύ συχνά στα νερά λιμνών και ποταμών της Βόρειας Αμερικής, ενώ ο ίδιος απέδωσε την αλλαγή στον χρωματισμό του είτε σε κάποια γενετική μετάλλαξη είτε στην μεγάλη του ηλικία.

Τελικά, το μυστήριο φαίνεται πως λύθηκε έπειτα από την κομβική παρέμβαση των ειδικών, ωστόσο ορισμένοι φάνηκαν αρκετ΄λα δύσπιστοι όσον αφορά στο πόρισμα του καθηγητή, αναφέροντας πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν παρατηρηθεί Bigmouth Buffalo με αντίστοιχο χρώμα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk