5 πράγματα που δεν ήξερες για τον μηλίτη

Gazzetta team
5 πράγματα που δεν ήξερες για τον μηλίτη
Αυτό το καλοκαίρι το Strongbow θα γίνει το αγαπημένο σου ποτό.

Φαντάσου μια χρυσαφένια παραλία με καταγάλανα νερά, τη θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς κι εσύ να έχεις μόλις βγει από την θάλασσα. Απλώνεις την πετσέτα σου στην άμμο και ξαπλώνεις για να απολαύσεις τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου που έχει αρχίσει να αργοσβήνει. Το σκηνικό μοιάζει ειδυλλιακό, αλλά του λείπει κάτι. Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα έκανε την συγκεκριμένη εικόνα την ιδανική εικόνα του φετινού καλοκαιριού. Λείπει ένα αλκοολούχο ποτό με δροσιστική γεύση που θα σε συνεπάρει. Λείπει ένας παγωμένος μηλίτης Strongbow.

Ευχόμαστε το καλοκαίρι σου να περιλαμβάνει δεκάδες εικόνες σαν αυτή της προηγούμενης παραγράφου. Αλλά και εικόνες με βόλτες σε σοκάκια νησιών, σε bar στην πόλη και σε μπαλκόνια με θέα το ηλιοβασίλεμα. Εικόνες παρέα με το Strongbow, έναν μηλίτη για τον οποίο ήρθε η ώρα να μάθεις 5 πράγματα που ίσως μέχρι χθες δεν γνώριζες.

1> Ο μηλίτης είναι ένα ανθρακούχο ποτό που παράγεται με χυμό από ζύμωση προσεκτικά επιλεγμένων μήλων. Έχει γλυκιά και δροσιστική γεύση, πλούσια σε φυσικά αρώματα και 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

2> Στα αγγλικά ο μηλίτης είναι γνωστός ως cider και εκτός από την Αγγλία είναι πολύ διαδεδομένος στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ισπανία.

3> Η καλύτερη ώρα για να τον καταναλώνεις είναι όταν η μέρα συναντά τη νύχτα. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Μετά από ένα κουραστικό οχτάωρο στη δουλειά και άλλες υποχρεώσεις.

4> To Strongbow, ο νούμερο ένα μηλίτης στον κόσμο, κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις: το Strongbow Gold Apple (χρυσαφένιος μηλίτης με γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και νότες πράσινου μήλου) και Strongbow Red Berries (μηλίτης με γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και κόκκινο χρώμα. Έχει έντονες νότες ζουμερών κόκκινων φρούτων με επίγευση μήλου).

5> Οι καλύτεροι τρόποι για να σερβίρεις και να απολαύσεις τις δυο παραπάνω γεύσεις είναι οι εξής:

Σε ένα ποτήρι γεμίζεις το 1/3 με πάγο και τα 2/3 με μηλίτη.

Στο Strongbow Gold Apple προσθέτεις φέτες μήλου και stick κανέλας, ενώ στο Strongbow Red Berries προσθέτεις berries (Blueberries, Strawberries, Raspberries, ό,τι σου αρέσει) στο ποτήρι.

Συνοδεύεις με χάρτινο καλαμάκι και απολαμβάνεις.

#StrongbowYourDay