Αθλητής τζούντο αποκλείστηκε από τουρνουά όταν του έπεσε το κινητό από την τσέπη (vid)

Gazzetta team
Αθλητής τζούντο αποκλείστηκε από τουρνουά όταν του έπεσε το κινητό από την τσέπη (vid)
Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε τουρνουά τζούντο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όταν μία «λάθος» κίνηση ενός αθλητή, του κόστισε την συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Πιο αναλυτικά, ο Πορτογάλος τζουντόκα Ανρί Εγκουτίτζε βρισκόταν εν μέσω του αγώνα του με τον Σουηδό Ρόμπεν Πακς, όταν ξαφνικά κι ενώ προσπαθούσε να κάνει μια λαβή στον αντίπαλό του, μία συσκευή τηλεφώνου βρέθηκε από την τσέπη του στο τατάμι του γηπέδου.

Όπως είναι φυσικό, η πτώση του κινητού τηλεφώνου δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τον διαιτητή της αναμέτρησης ούτε από τον αντίπαλο του Πορτογάλου αθλητή, με τον τελευταίο να ζητάει τον αποκλεισμό του Εγκουτίτζε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς στους κανονισμούς αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται η κατοχή κάθε ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο ίδιος ο αρνητικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης που σημάδεψε την πρώτη μέρα του Γκραν Σλαμ στο Μπακού, με τη συμμετοχή 467 αθλητών από 52 χώρες, απολογήθηκε για το παράπτωμά του, αναφέροντας ότι άκουγε μουσική στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα και ξέχασε να παραδώσει το τηλέφωνο στον προπονητή του πριν ανέβει στο τατάμι.

Τελικά, ο Εγκουτίτζε πλήρωσε ακριβά την αβλεψία του, καθώς αποκλείστηκε οριστικά από τη διοργάνωση, μόλις 12 δευτερόλεπτα αφότου είχε ξεκινήσει ο πρώτος του αγώνας.