H «εξομολόγηση» του ανθρώπου που πλήρωσε 800 εκ. δολάρια σε bitcoins για να αγοράσει δύο πίτσες (pic & vid)

Gazzetta team
H «εξομολόγηση» του ανθρώπου που πλήρωσε 800 εκ. δολάρια σε bitcoins για να αγοράσει δύο πίτσες (pic & vid)
Ίσως την πιο άστοχη κι «εγκληματική» αγορά της ζωής του έκανε πριν από δέκα χρόνια ένας νεαρός προγραμματιστής υπολογιστών από Φλόριντα, καθώς πίσω στο 2010 -όταν ακόμα το bitcoin άξιζε λιγότερο από ένα σπίρτο- αποφάσισε να ανταλλάξει 10.000 από τα κρυπτονομίσματα για να αγοράσει δύο οικογενειακές πίτσες από τοπικό κατάστημα.

Ο 30χρονος σήμερα Λάζλο Χάνιεκζ ούτε που μπορούσε να φανταστεί την απίστευτη κι εκρηκτική πορεία του κρυπτονομίσματος στη διεθνή αγορά τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μετανιώνει την στιγμή που θεώρησε ότι η προ δεκαετίας συναλλαγή του, θα μπορούσε να του εξοικονομήσει περίπου 30 δολάρια.

Κι αυτό διότι, ο νεαρός προγραμματιστής το 2010 δεν γνώριζε ότι η αξία του Bitcoin θα εκτοξευόταν λίγο καιρό μετά, με αποτέλεσμα με τα σημερινά δεδομένα και τις νεότερες ισοτιμίες μεταξύ δολαρίου και bitcoin, η αγορά που έκανε το 2010 ήταν της τάξης των 800 εκατομμυρίων δολαρίων... Κι όλα αυτά μόνο για δύο πίτσες.

Βέβαια, την χρονική στιγμή που ο Χάνιεκζ αποφάσισε να κάνει την ανταλλαγή των χιλιάδων bitcoins με τις δύο πίτσες, η αξία του κρυπτονομίσματος αντιστοιχούσε μόνο σε ένα σεντ του δολαρίου, κάνοντάς τον να πιστεύει πως έτσι είχε εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Poor Laszlo looks bloody gutted when Cooper basically laughs in his face about it. Credit: CBS

Έκτοτε ο Χάνιεκζ, που συνέχισε να ασχολείται με την «καλλιέργεια» και την αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, δεν κατάφερε ποτέ να αναπληρώσει τα 10.000 bitcoins που ξόδεψε ανέμελος εκείνο το βράδυ του 2010, μετανιώνοντας πικρά για την πράξη του, καθώς σε περίπτωση που αποφάσιζε να πληρώσει με μετρητά και να φυλάξει τα κρυπτονομίσματά του για μία πραγματικά δύσκολη ώρα, σήμερα η περιουσία του ίσως και να ξεπερνούσε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο άτυχος νέος αποφάσισε, τελικά, να μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά για την χαρακτηριστική του αστοχία, αναγνωρίζοντας το ολέθριο σφάλμα του, σημειώνοντας όμως με αρκετή δόση χιούμορ, πως ακόμα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να γίνει μέρος της ιστορίας του διάσημου κρυπτονομίσματος.

Πληροφορίες: ladbible.com