12χρονη αυτοκτόνησε αντιγράφοντας μία σειρά από το Netflix (pics & vids)

Gazzetta team
12χρονη αυτοκτόνησε αντιγράφοντας μία σειρά από το Netflix (pics & vids)
Η μητέρα της Rachael Scatterson θεωρεί πως το «13 Reasons Why» ώθησε την κόρη της να αυτοκτονήσει.

Μπορεί μία τηλεοπτική σειρά να ωθήσει έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία; Η μητέρα της Jessica Scatterson όχι απλά το πιστεύει αυτό, αλλά θεωρεί το «13 Reasons Why» ως υπεύθυνο για το γεγονός οτι η 12χρονη κόρη της, αυτοκτόνησε τον Απριλίο του 2017, ζητώντας να απαγορευτεί η σειρά.

Η συγκεκριμένη παραγωγή του Netflix που αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της νουβέλας του Jay Asher, βρίσκεται στον τρίτο κύκλο της και το concept της είναι το εξής: Μία μαθήτρια αυτοκτονεί και αφήνει καταγεγραμμένες σε κασέτες ήχου τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Η Τζέσικα έβλεπε αυτή την σειρά με τους φίλους της και έγραψε έξι λόγους που ήθελε να πεθάνει.

Πρέπει να απαγορευτεί γιατί το είδε η κόρη μου και δίνει στα παιδιά ιδέες για το πως να βλάψουν στον εαυτό της.

Μπορεί οι προθέσεις της σειράς είναι να ρίξει την προσοχή όλων στις περιπτώσεις αυτοκτονίες, αλλά ενθαρρύνει τα παιδιά να αυτοκτονήσουν», είπε χαρακτηριστικά η Rachael Scatterson.

Δύο μέρες πριν τα 13α γενέθλιά της, η Jessica πόσταρε μία φωτογραφία με το πόδι της, στο οποίο είχε σχηματίσει την λέξη RIP με μία λεπίδα. Μόλις την είδαν οι φίλοι της, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία...

Ένα περιπολικό επισκέφτηκε το σπίτι του πατέρα της, με τον οποίο έμενε και την βρήκαν κρεμασμένη στο δωμάτιό της. Εκεί εντοπίστηκαν σημειώματα σχετικά με την αυτοκτονία της, για κάποιον που την παρενοχλούσε, αλλά και ένα σκίτσο που έδειχνε κρεμασμένο έναν άνθρωπο.