Ανεπανάληπτες selfies στη ζούγκλα: Γορίλες ποζάρουν στον φακό με τους ήρωες - προστάτες τους (pics)

Gazzetta team
Ανεπανάληπτες selfies στη ζούγκλα: Γορίλες ποζάρουν στον φακό με τους ήρωες - προστάτες τους (pics)
H selfie ενός δασοφύλακα με δύο γορίλες στην ζούγκλα του Κονγκό έχει γίνει παγκόσμιο viral...

Με μερικά πραγματικά μοναδικά καρέ αποφάσισε μία ομάδα rangers στο τροπικό δάσος του Κονγκό να δημοσιοποιήσει μερικές στιγμές από την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους ως προστάτες της άγριας ζωής των μεγάλων εκτάσεων τροπικού δάσους της χώρας.

Έτσι, η ομάδα των Rangers οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα όπλα των λαθροκυνηγών αλλά και με μία σειρά μεγάλων κινδύνων λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, όταν διασταυρώθηκε με μία ομάδα γορίλων της περιοχής, άφησε κάτω τις καραμπίνες και τα κιάλια και στη θέση τους σήκωσε τις φωτογραφικές τους μηχανές, χαρίζοντας σε ολόκληρο τον κόσμο μερικές μοναδικές λήψεις σε απόσταση αναπνοής με τα επιβλητικά θηλαστικά, που πλέον αφθονούν στην περιοχή λόγω της δράσης των ντόπιων δασοφυλάκων αλλά και της γενικότερης νομοθετικής προστασίας που απολαμβάνουν.

Τις απίθανες selfies έδωσε στη δημοσιότητα ο ranger Μάθιου Σαμαβού, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους γορίλες, ενώ όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media τα θηλαστικά φαίνονται αρκετά εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, ποζάροντας με τους ενήλικους γορίλες, η ομοιότητα των οποίων με τους ανθρώπους είναι πραγματικά αξιοσημείωτη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι εξαιτίας του πολύχρονου εμφυλίου στο Κονγκό τις προηγούμενες δεκαετίες, ο πληθυσμός των γορίλων είχε φτάσει στα ιστορικά χαμηλά νούμερα, λόγω της λαθροθηρίας αλλά και της εξόντωσης των πληθυσμών από αντάρτες και κυβερνητικά στρατεύματα.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, οι πληθυσμοί τους σημειώνουν αξιόλογη αύξηση, φτάνοντας να μετρούν το 1/3 του πληθυσμού των γορίλων σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Όπως είναι προφανές, τέλος, οι επίμαχες φωτογραφίες συγκέντρωσαν αμέσως τεράστιο ενδιαφέρον από χρήστες των social media, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους rangers του τροπικού δάσους του Κονγκό για τις τεράστιες υπηρεσίες που προσφέρουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Πληροφορίες: ladbible.com