Πολική αρκούδα χάθηκε και βρέθηκε να περιπλανιέται 450 μίλια μακριά από το σπίτι της (pics & vid)

Gazzetta team
Πολική αρκούδα χάθηκε και βρέθηκε να περιπλανιέται 450 μίλια μακριά από το σπίτι της (pics & vid)
Οι κάτοικοι του χωριού Τιλιτσίκι κάνουν αγώνα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλλον, καθώς παρά το φαγητό που της δίνουν, παραμένει εξουθενωμένη.

Περίπου 450 μίλια μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, στα ανατολικά της Ασίας και συγκεκριμένα στο κομμάτι που συνοδεύει με την Αλάσκα, βρέθηκε μία πολική αρκούδα.

Το πότε ξεκίνησε η Οδύσσειά της αυτή είναι άγνωστο, όμως το σίγουρο είναι πως το ταξίδι αυτό, το έκανε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.

Πλέον βρίσκεται σε ένα χωριό της Σιβηρίας που ονομάζεται, Τιλιτσίκι και αναζητείται τρόπος για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Φυσικά, όταν οι περίπου 1750 κάτοικοι του χωριού την αντίκρισαν για πρώτη φορά, πανικοβλήθηκαν, όμως στην πορεία ανακάλυψαν οτι στην παρούσα φάση είναι ακίνδυνη.

Και αυτό γιατί το ταξίδι αυτό την εξουθένωσε, με αποτέλεσμα να μην έχει δυνάμεις.

Αν και οι κάτοικοι της αφήνουν ψάρια για να τραφεί και να πάρει τα... πάνω της, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να μπορεί γίνει.

Η εκπρόσωπος του χωριού, Ζβετλάνα Κουμπάρεβα, μιλώντας σχετικά, είπε: «Για κάποιο λόγο δεν κάνει κίνηση να πιάσει ψάρια ή φώκιες που υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία. Δείχνει κουρασμένη».

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί ακούγεται μία φωνή να λέει πως «Αν δεν ήμασταν στην Ρωσία και αυτό γινόταν στην Αμερική, θα είχε βρεθεί τρόπος να επιστρέψει πίσω».

Πλέον οι κάτοικοι έχουν καλέσει το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, προκειμένου να βοηθήσει την Ούτσκα όπως την έχουν ονομάσει να γυρίσει στο φυσικό της περιβάλλον.