Οικογένεια έδωσε μάχη με αλιγάτορα τριών μέτρων που κολυμπούσε στην πισίνα τους (pic & vid)

Gazzetta team
Οικογένεια έδωσε μάχη με αλιγάτορα τριών μέτρων που κολυμπούσε στην πισίνα τους (pic & vid)
Αντιμέτωποι με έναν ασυνήθιστο αλλά κι εξαιρετικά επικίνδυνο επισκέπτη ήρθαν τα μέλη μίας οικογένειας από την Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν διαπίστωσαν με έκπληξη και τρόμο ότι ένας αλιγάτορας μήκους τριών μέτρων πλατσούριζε στην πισίνα του σπιτιού τους.

Το μεγάλο ερπετό με τα κοφτερά δόντια και δάγκωμα που μπορεί να αποβεί καταστροφικό για όποιον το δεχθεί, εντοπίστηκε στην αυλή της τετραμελούς οικογένειας στην περιοχή Παλμ Μπιτς κοντά στο Μαϊάμι, να απολαμβάνει τις βουτιές του στην πισίνα, σκορπώντας τον τρόμο.

Ευτυχώς, το γεγονός ότι πρώτος ο πατέρας αντιλήφθηκε την παρουσία του αλιγάτορα γλίτωσε την οικογένεια από τυχόν δυσάρεστες συναντήσεις, ενώ αμέσως επικοινώνησαν με εξειδικευμένους κυνηγούς ερπετών της περιοχής, οι οποίοι και χρειάστηκε να δώσουν μάχη αρκετών ωρών μέχρι να καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν το άγριο ζώο και να το μεταφέρουν σε απομονωμένη περιοχή, όπου και το απελευθέρωσαν στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των κυνηγών να ακινητοποιήσουν το ευμεγέθες ερπετό καταγράφηκαν στην κάμερα της οικογένειας, ενώ μια ματιά στο βίντεο από τη «σύλληψη» του αλιγάτορα αποδεικνύει τους κινδύνους από μία στενότερη τύπου επαφή με τον μεγαλύτερο θηρευτή της πολιτείας της Φλόριντα.

Τέλος, να σημειωθεί πως η μορφολογία του περιβάλλοντος στην περιοχή, κυρίως στα νότια της πολιτείας, ευνοεί την επιβίωση και την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ερπετών, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν διστάσει να επιτεθούν εναντίον ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, πολλές φορές με τραγικά αποτελέσματα.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.