Η στιγμή που ένας θαλάσσιος ίππος οδηγείται στον θάνατο λόγω της κλιματικής αλλαγής και της μειωμένης όρασής του (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που ένας θαλάσσιος ίππος οδηγείται στον θάνατο λόγω της κλιματικής αλλαγής και της μειωμένης όρασής του (vid)
To τρομακτικό video αποτελεί μέρος του ντοκιμαντέρ «Our Planet» στο Netflix και προκαλεί ανατριχίλα. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Συνήθως, όταν διαβάζεις κάτι για το πόσο επηρεάζει το ζωικό βασίλειο η κλιματική αλλαγή, το μυαλό σου πάει στις πολικές αρκούδες.

Σίγουρα είναι από τις πρώτες που έχουν τις αρνητικές επιπτώσεις, αλλά δεν είναι οι μόνες.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι θαλάσσιοι ίπποι που ζει κυρίως στον Βόρειο Πόλο και γενικότερα στα παγωμένα σημεία του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο είναι κάπως σοκαριστικό όταν το βλέπει κανείς, κατέγραψε η κάμερα του ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Our Planet».

Σε αυτό λοιπόν φαίνεται ένα τέτοιο θηλαστικό να έχει οδηγηθεί στην άκρη ενός μεγάλου βράχου από το λιώσιμο των πάγων, με την θάλασσα να είναι αρκετά μέτρα κάτω του.

Όταν όμως είναι έξω από το νερό, η όρασή του είναι πολύ περιορισμένη με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται το μεγάλο ύψος.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο που διατρέχει, αλλά η αίσθηση από τα άλλους θαλάσσιους ίππους που είναι εκεί, τον οδηγεί στο να επιχειρήσει να κατέβει.