Καλλίγραμμες influencers καθαρίζουν τις ακτές με τα μπικίνι τους και κάνουν τον κόσμο λίγο πιο καθαρό (pics & vid)

Gazzetta team
Καλλίγραμμες influencers καθαρίζουν τις ακτές με τα μπικίνι τους και κάνουν τον κόσμο λίγο πιο καθαρό (pics & vid)
Οι νεαρές influencers τα έβαλαν κάτω κι αποφάσισαν να συνδράμουν στον καθαρισμό δεκάδων ακτών των ΗΠΑ με τον δικό τους μοναδικό τρόπο!

Με έναν αρκετά αποκαλυπτικό τρόπο αποφάσισαν μερικές καλλίγραμμες νεαρές κοπέλες από τις ΗΠΑ να ευαισθητοποιήσουν τους συμπατριώτες τους σχετικά με την αναγκαιότητα καθαρισμού των ακτών και των θαλασσών από τα εκατομμύρια σκουπίδια που απειλούν κάθε είδος θαλάσσιας ζωής.

Έτσι, αφού έβαλαν τα μικροσκοπικά τους μαγιό και τα γάντια τους, άρχισαν να οργώνουν κυριολεκτικά δεκάδες παραλίες των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ (από τη Φλόριντα μέχρι τη Νέα Υόρκη) μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών και πλαστικών.

Η ομάδα των Instagram Beach Clean Up, που αποτελείται από δεκάδες influencers του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν πως έφτασε η ώρα να αναλάβουν δράση για την σωτηρία του πλανήτη, ενώ πιστεύουν πως η εμφάνισή τους θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του αντρικού πληθυσμού, ευελπιστώντας με αυτόν τον τρόπο να τους εμφυσήσουν την οικολογική συνείδηση που διέπει και τις ίδιες.

Μάλιστα, μετά την πρώτη τους εμφάνιση σε παραλία του Μαϊάμι, αντίστοιχες πρωτοβουλίες άρχισαν να οργανώνονται και σε διάφορες ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ, με τα μέλη της ομάδας να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι πολλοί ακόμα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία των νεαρών με τα μπικίνι φαίνεται πως έχει πιάσει τόπο για τα καλά, καθώς οι αναρτήσεις του στα social media γίνονται ανάρπαστες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις στις παραλίες που σκόπευαν να καθαρίσουν είχαν συγκεντρωθεί «στρατιές» από άντρες εθελοντές, που δήλωναν έτοιμοι να τις βοηθήσουν να τις καθαρίσουν από τα σκουπίδια και τα πλαστικά.

Βέβαια, αρκετοί ήταν κι όσοι στάθηκαν επικριτικά απέναντι στην πρωτοβουλία των influensers, κατηγορώντας τα μέλη της ομάδας για «κινήσεις εντυπωσιασμού» και για «καλλιέργεια του σεξισμού», όμως η αλήθεια είναι ππως στην κατάσταση που βρίσκεται ο πλανήτης, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.