Το μεγαλύτερο σε ηλικία πλάσμα του κόσμου είναι μία χελώνα 187 ετών (pics)

Gazzetta team
Το μεγαλύτερο σε ηλικία πλάσμα του κόσμου είναι μία χελώνα 187 ετών (pics)
Μία υπεραιωνόβια χελώνα από τις Σεϋχέλλες είναι ο γηραιότερος εν ζωή κάτοικος του πλανήτη, με τους κτηνιάτρους που έχουν αναλάβει την φροντίδα του Τζόναθαν να υπολογίζουν πως το έτος της γέννησής του ήταν το 1832.

Η χελώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων του είδους Aλντάμπρα ζει στο νησάκι Αγία Ελένη του αφρικανικού αρχιπελάγους, ενώ όπως αναφέρει η κτηνίατρος που έχει αφιερώσει την ζωή της στην φροντίδα του, χαίρει άκρας υγείας και θα βρίσκεται μεταξύ μας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η απίστευτη ηλικία του Τζόναθαν να αναφερθεί πως είναι γηραιότερος του ηλεκτρικού λαμπτήρα αλλά και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Τζόναθαν, το βάρος του οποίου ξεπερνάει τα 300 κιλά, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την εξεύρεση τροφής, όμως χάριν στις προσπάθειες των κτηνιάτρων η κατάστασή του βελτιώθηκε ταχύτατα και πλέον βρίσκεται σε ιδανικό βάρος.

Αν και οι γιγάντιες χελώνες των Σεϋχέλλων έχουν προσδόκιμο ζωής που ξεπερνάει μερικές φορές τα 120 χρόνια, ο Τζόναθαν αποτελεί από μόνος του ένα «θαύμα» της φύσης, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως ακόμα 2 χελώνες που ζουν στην ίδια περιοχή ξεπερνούσε ηλικία τα 100 χρόνια.

Πληροφορίες: unilad.com