Έκλεψαν πίνακα αξίας 3 εκατ., αλλά η αστυνομία τους είχε προλάβει και τον είχε αντικαταστήσει με ψεύτικο (pics)

Gazzetta team
Έκλεψαν πίνακα αξίας 3 εκατ., αλλά η αστυνομία τους είχε προλάβει και τον είχε αντικαταστήσει με ψεύτικο (pics)
Η πληροφορία έφτασε στα... αυτιά της αστυνομίας που ήθελε να διασφαλίσει πως το έργο του Πίτερ Μπρίγκελ του νεότερου, κρατώντας τον σε ασφαλές μέρος.

Θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αλλά δεν είναι... Πρόκειται για πραγματικό γεγονός στην Ιταλία, με τους ρόλους του θύτη και του θύματος να αλλάζουν χάρη σε μία πληροφορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Μία ομάδα είχε βάλει στο... μάτι ένα έργο αξίας 3 εκατ. του Πίτερ Μπρίγκελ του νεότερου, το οποίο ήταν στην Λιγκούρια και συγκεκριμένα στην εκκλησία της «Santa Maria Maddalena».

Δεν ήταν όμως και τόσο διακριτική στον σχεδιασμό της ληστείας, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονα η φήμη οτι κάποιος θα επιχειρήσει να την κλέψει. Κάτι που έφτασε στα αυτιά της αστυνομίας.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την ίδια την εκκλησία, αντικατέστησαν το έργο με ένα πιστό αντίγραφό του, τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στο χώρο και περίμεναν πότε θα γίνει το κόλπο.

Αυτό έγινε πριν από λίγες μέρες, καταγράφηκε βήμα-βήμα και πλέον οι αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους.

Ο Δήμαρχος, Ντανιέλ Μοντεμπέλο εκτός από τις αρχές, ευχαρίστησε και τα μέλη της εκκλησίας που δεν ήταν στο... σχέδιο, καθώς κάποιοι από αυτούς κατάλαβαν οτι ο πίνακας δεν ήταν ο γνήσιος, αλλά κράτησαν το στόμα τους κλειστό.