Κότες ενώθηκαν και σκότωσαν αλεπού στη Γαλλία!

Gazzetta team
Κότες ενώθηκαν και σκότωσαν αλεπού στη Γαλλία!
Οι κότες που βρίσκονταν σε μία φάρμα εκμετάλλευσης πουλερικών στη βορειοανατολική Γαλλία είναι... ύποπτες για τη δολοφονία μιας αλεπούς.

Οι κότες που βρίσκονταν σε μία φάρμα εκμετάλλευσης πουλερικών στη βορειοανατολική Γαλλία είναι... ύποπτες για τη δολοφονία μιας αλεπούς που προσπάθησε να γλιστρήσει μέσα στο κοτέτσι.

Η αλεπού πιστεύεται ότι εισήλθε στο κτηνοτροφείο που βρίσκεται σε μια γεωργική σχολή το σούρουπο την περασμένη εβδομάδα και παγιδεύτηκε μέσα από αυτόματες πόρτες που κλείνουν όταν ο ήλιος πέφτει.

Οι μαθητές στο σχολείο Le Gros Chêne στη Βρετάνη ανακάλυψαν το σώμα της αλεπούς το επόμενο πρωί όταν έκαναν τους γύρους τους για να ελέγξουν τα κοτόπουλα.

«Εκεί, σε μια γωνία, βρήκαμε αυτή τη νεκρή αλεπού», δήλωσε στο AFP ο Πασκάλ Ντανιέλ, επικεφαλής της Γεωργικής σχολής. «Υπήρχε ένα ένστικτο αγέλης και της επιτέθηκαν με τα ράμφη τους.»

Το βιολογικό αγρόκτημα ελευθέρας βοσκής έχει ένα κοτέτσι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και οι κότες ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έξω από αυτό εάν δεν κλωσούν.

Την τελευταία φορά που μια αλεπού επισκέφτηκε ένα από τα κοτέτσι του σχολείου, περισσότερο από ένα χρόνο πριν, αποδείχθηκε πολύ χειρότερη για τις κότες, είπε ο Ντανιέλ.

Πηγή: reader.gr