Πήγε στον γιατρό επειδή δεν μπορούσε να μυρίσει και βρήκαν δόντι που φύτρωνε ανάποδα στη μύτη του (pics)

Gazzetta team
Πήγε στον γιατρό επειδή δεν μπορούσε να μυρίσει και βρήκαν δόντι που φύτρωνε ανάποδα στη μύτη του (pics)
Μία τεράστια έκπληξη περίμενε έναν 59χρονο άντρα από το Όρχους της Δανίας όταν επισκέφθηκε τον γιατρό του, παραπονούμενος για απώλεια της όσφρησής του αλλά και για ανεξήγητους πονοκεφάλους.

Αρχικά, οι γιατροί στο νοσοκομείο της πόλης αδυνατούσαν να εντοπίσουν την αιτία που προκαλούσε την απώλεια της όσφρησης του άντρα, πρόβλημα το οποίο επέμενε -σύμφωνα με τον ίδιο- για σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια.

Όλα αυτά μέχρι να βάλουν τον ασθενή στον αξονικό τομογράφο, όπου διαπιστώθηκε με τεράστια έκπληξη ότι αυτό που προκαλούσε τα προβλήματα στον 59χρονο ήταν ένα δόντι (ναι, δόντι) το οποίο αναπτυσσόταν επί δεκαετίες ανάποδα.

This is a picture taken by an endoscope of the tooth before it was removed. Credit: BMJ Case Reports

Μετά την σοκαριστική ανακάλυψη κι ανατρέχοντας στο ιατρικό ιστορικό του, διαπιστώθηκε ότι αιτία του προβλήματος ήταν ένας τραυματισμός σε νεαρή ηλικία, ο οποίος είχε προκαλέσει μικρή παραμόρφωση στο σαγόνι και την μύτη του, γεγονός που πιθανότατα ανέστρεψε την ομαλή κάθοδο του δοντιού.

Στη συνέχεια, μετά και την διαπίστωση της ύπαρξης του δοντιού στην ρινική κοιλότητα του ασθενούς, ο άντρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του, ενώ οι γιατροί επεσήμαναν ότι κατά πάσα πιθανότητα το δόντι όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε «λάθος δρόμο», ενώ οι επιπτώσεις της θέσης του έγιναν αντιληπτές από τον ασθενή μόνο κατά την τελευταία διετία.

The tooth next to a pen for size. Credit: BMJ Case Reports

Πληροφορίες: ladbible.com