Έστησαν επιχείρηση διάσωσης... υπέρβαρου αρουραίου που είχε κολλήσει σε φρεάτιο (pics & vid)

Gazzetta team
Έστησαν επιχείρηση διάσωσης... υπέρβαρου αρουραίου που είχε κολλήσει σε φρεάτιο (pics & vid)
Μία ξεχωριστή επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα στο Μπενσχάιμ της Γερμανίας, όταν πολίτες ζήτησαν την βοήθεια των αρχών για να απεγκλωβίσουν έναν υπέρβαρο αρουραίου, που είχε φρακάρει σε φρεάτιο αποχέτευσης της πόλης.

Το τρωκτικό εντοπίστηκε από ένα μικρό κορίτσι που περπατούσε στον δρόμο, η οποία ενημέρωσε μέλη φιλοζωικής ομάδας της πόλης που έσπευσαν στο σημείο.

Εκείνοι με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, με ένα όχημα να φτάνει στο σημείο ώστε να απεγκλωβίσει το άτυχο ζώο.

Τελικά, μετά από αρκετή προσπάθεια, οι φιλόζωοι μαζί με τους πυροσβέστες κατόρθωσαν να ξεκολλήσουν τον αρουραίο από το φρεάτιο, ενώ όπως έγινε αργότερα γνωστό, το extra χειμωνιάτικο λίπος παραλίγο να κοστίσει ακριβά στο τρωκτικό.

Οι εικόνες από την πρωτότυπη αυτή επιχείρηση διάσωσης δημοσιοποιήθηκαν από την σελίδα Facebook του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος, ανάρτηση η οποία έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ χρηστών των social media, με πολλούς να θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να σπαταληθούν πόροι για την διάσωση ενός «ενοχλητικού» ζώου.

Βέβαια, οι σωτήρες του αρουραίου είχαν, ευτυχώς, διαφορετική άποψη, την οποία και συμμερίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, με έναν από τους υπερμάχους της διάσωσης του αρουραίου να διαμηνύουν ότι «ακόμα και τα ζώα που πολλοί βρίσκουν αποκρουστικά, αξίζουν τον σεβασμό και την βοήθειά μας».