Αραχνοφοβία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος μαύρης χήρας, το μεγαλύτερο της Αφρικής (pics & vid)

Gazzetta team
Αραχνοφοβία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος μαύρης χήρας, το μεγαλύτερο της Αφρικής (pics & vid)
Το νέο είδος της μαύρης χήρας θεωρείται το μεγαλύτερο είδος αράχνης σε ολόκληρη την Αφρική, με το νευρο-παραλυτικό τους δηλητήριο να αποτελεί εφιάλτη για όσους ζουν κοντά τους.

Σε μία ανακάλυψη εξαιρετικής σημασίας προχώρησαν επιστήμονες από την Νότιο Αφρική, καθώς υποστηρίζουν ότι προσδιόρισαν ένα νέο είδος της αράχνης μαύρης χήρας.

Πρόκειται για την πρώτη καινούργια ανακάλυψη που αφορά στο συγκεκριμένο είδος αράχνης τα τελευταία τριάντα χρόνια, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το νέο είδος φαίνεται μεγαλύτερο από τα μέχρι τώρα γνωστά είδη.

Το νέο είδος ονομάστηκε Phinda Button και χρωστάει την ονομασία του σε μία χαρακτηριστική πορτοκαλί κουκκίδα στο κάτω μέρος του σώματός του.

New Species Of Widow Spider Discovered In South Africa

Το νέο είδος πιστεύεται ότι διαθέτει εξίσου ισχυρό δηλητήριο με τα υπόλοιπα είδη μαύρης χήρας του πλανήτη, το οποίο και θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια αράχνης στον κόσμο.

Μάλιστα, στην σχετική λίστα με τα δέκα ισχυρότερα δηλητήρια αραχνών, τέσσερις θέσεις καταλαμβάνονται από είδη μαύρης χήρας, γεγονός που τις έχει ανάγει σε φόβητρο για κατοίκους των τροπικών περιοχών που ζουν.

To νέο είδος εντοπίστηκε σε ερημικές εκτάσεις στα βορειοδυτικά της αφρικανικής χώρας και θεωρείται ως το μεγαλύτερο είδος αράχνης ολόκληρης της ηπείρου, με τους επιστήμονες να επιφυλάσσονται για περισσότερες αποκαλύψεις όταν ολοκληρώσουν την μελέτη της Phinda Button.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η μαύρες χήρες αποτελούν συνώνυμο του τρόμου για όσους φοβούνται τις αράχνες, εν τούτοις ελάχιστες μόνο είναι οι φορές που αποδείχθηκαν πραγματικά θανατηφόρες για όσους είχαν την ατυχία να τις συναντήσουν και κυρίως αφορούν κατοίκους απομονωμένων περιοχών που δεν είχαν άμεση πρόσβαση στο ευρέως διαδεδομένο τοξικό τους δηλητήριο.

Πληροφορίες: ladbible.com