Πούλησε σε δημοπρασία μία επί χρόνια «ξεχασμένη» κουβέρτα κι έγινε εκατομμυριούχος (pics & vid)

Gazzetta team
Πούλησε σε δημοπρασία μία επί χρόνια «ξεχασμένη» κουβέρτα κι έγινε εκατομμυριούχος (pics & vid)
Μερικές φορές η ζωή παίζει τα πιο παράξενα παιχνίδια...

Δεν πίστευε στα μάτια του, ένας 53χρονος άντρας από την Καλιφόρνια όταν έμαθε ότι η κουβέρτα που κρατούσε επί δεκαετίες στο μπαούλο του άξιζε μία ολόκληρη περιουσία...

Πιο συγκεκριμένα, ο Λόρεν Κράιτζερ ζούσε μία ιδιαίτερα φτωχική ζωή, καθώς ένα τροχαίο ατύχημα λίγο έλειψε να του κοστίσει την δυνατότητα να περπατάει. Ζώντας αποκλειστικά και μόνο με την βοήθεια επιδομάτων αναπηρίας κι ανίκανος να εργαστεί, ο Κράιτζερ είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να προσφέρει στην οικογένειά του μία άνετη ζωή, ωστόσο μία απόφαση της στιγμής άλλαξε ριζικά ολόκληρο τον κόσμο του.

Αναλυτικότερα, ο Κράιτζερ έμαθε από φιλικό του πρόσωπο για έναν πλειστηριασμό παλαιών αντικειμένων κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του με μία παμπάλαια κουβέρτα, προίκα από την μητέρα του.

Αρχικά, ο ίδιος ευελπιστούσε ότι το κέρδος του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τις μερικές εκατοντάδες δολάρια, όταν όμως έγινε αντιληπτό ότι η κουβέρτα που παρέμενε καταχωνιασμένη επί δεκαετίες σε υπόγεια κι αποθήκες είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1800 και μάλιστα από ιθαγενείς της φυλής των Ναβάχο.

Όπως γίνεται κατανοητό, η κουβέρτα αυτή απέκτησε ξαφνικά τεράστια αξία, με το πλειοδότη στην δημοπρασία να καταβάλει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων για να αποκτήσει το μοναδικό αυτό ιστορικό κειμήλιο.

One man saved his own life by selling a rare $1.5 million blanket he'd thought was worthless from CNBC.

Πλέον, η ζωή του 53χρονου Κράιτζερ και της οικογένειάς του έχει αλλάξει ριζικά, καθώς μετακόμισαν ήδη στο καινούργιο τους σπίτι σε πολυτελές προάστιο του Λος Άντζελες, ενώ από τις πρώτες «επενδύσεις» του τυχερού Καλιφορνέζου ήταν κι η αγορά ενός αυτοκινήτου, καθώς οι μετακινήσεις του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν επιδεινώσει πολύ την κατάσταση του ποδιού του.

Πληροφορίες: cnbc.com