Ο Έλληνας που έχει πατήσει και στους δύο πόλους της Γης (vid)

Gazzetta team
Ο Έλληνας που έχει πατήσει και στους δύο πόλους της Γης (vid)
To ταξίδι σε έναν από τους δύο παγωμένους και απομονωμένους πόλους του πλανήτη αποτελεί όνειρο και διακαή πόθο για κάθε λάτρη της περιπέτειας ανά την υφήλιο, ωστόσο λίγοι είναι όσοι είναι σε θέση να υπερηφανεύονται για το κατόρθωμά τους.

Ακόμα λιγότεροι, όμως, είναι όσοι μπορούν ευθαρσώς να δηλώσουν πως έχουν πατήσει και στα δύο πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική και στην Αρκτική.

Ένας, λοιπόν, από τους ελάχιστους που έχουν κάνει πράξη τα ταξίδια στο βορειότερο και στο νοτιότερο σημείο της Γης είναι κι ο Έλληνας Μπάμπης Μπίζας, ο οποίος το 1995 βρέθηκε στον βόρειο πόλο και το 2015 στον νότιο.

Μάλιστα, ο Μπάμπης Μπίζας μπορεί να υπερηφανεύεται για ακόμη ένα του κατόρθωμα, το οποίο και του χάρισε μία θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, καθώς έχει ολοκληρώσεις τρεις φορές τον γύρο του κόσμου.

Απαραίτητη και μοναδική συντροφιά σε πολλά από τα εκατοντάδες ταξίδια του, η σύζυγός του Πηνελόπη, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδεύει μαζί με τον άντρα της, όταν της το επιτρέπουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις.