Τα highlights της θητείας του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (pics & vid)

Gazzetta team
Τα highlights της θητείας του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (pics & vid)
H αυλαία της σχεδόν πεντάχρονης θητείας του Πάνου Καμμένου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι θέμα ωρών, όμως 5+1 στιγμές του επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας.

Η 13η Ιανουαρίου 2019 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Πάνου Καμμένου στην ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον απερχόμενο υπουργό της συγκυβέρνησης όμως να μάς αφήνει «βαριά» κληρονομία με τα πεπραγμένα του.

Από τις μιλιταριστικές εμφανίσεις και στυλιστικές του επιλογές μέχρι την κατάχρηση της θέσης του υπουργού για πολιτικές σκοπιμότητες, τα «έργα κι οι ημέρες» του ηγέτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν πρόκειται να ξεχαστούν τόσο εύκολα.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

1. Το κόκκινο χαλί στην παραλία της Σαλαμίνας

Ήταν Σεπτέμβρης του 2015, όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε να παρευρεθεί στην Σαλαμίνα για να τιμήσει την επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας του 479 π.Χ. Μεταξύ δεκάδων νεαρών κοριτσιών που είχαν ντυθεί με αρχαιοελληνικούς μανδύες, ο Πάνος Καμμένος έφτασε στην παραλία για να καταθέσει το στεφάνι του. Δεν έφτασε, όμως, σαν απλός θνητός... Περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί που έφτανε μέχρι την ακρογιαλιά και το οποίο είχε τοποθετηθεί πάνω σε δεκάδες ξύλινες παλέτες...

estrwsan-kokkino-xali-se-paletes-gia-na-min-patisei-tin-ammo-o-kammenos

2. To militaire ντύσιμο σε κάθε ευκαιρία

Ίσως να αποτελούσε την αγαπημένη συνήθεια του υπουργού κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Πάνος Καμμένος δεν άφησε ούτε μισή ευκαιρία να πάει χαμένη, φροντίζοντας σε κάθε επίσημη κι ανεπίσημη επίσκεψή του σε φυλάκια και μονάδες του ελληνικού στρατού να μην ξεχωρίζει με το κουστούμι του πολιτικού σαν τη μύγα μες το γάλα.

Έτσι, μας έδωσε την δυνατότητα να τον απολαύσουμε με κάθε στολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων... Με ΚΑΘΕ στολή, όμως...

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος στολες

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος στολες

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος στολες

3. Τα αστειάκια με απειλούμενα είδη καρχαριών

Περίπου ένα χρόνο μετά την έναρξη της θητείας του, ο Υπουργός Άμυνας καταφέρνει να βάλει αυτογκόλ στον εαυτό του, χρησιμοποιώντας την φωτογραφία ενός νεκρού καρχαρία, που απειλείται με εξαφάνιση, για να σχολιάσει με ειρωνικό τρόπο την επικαιρότητα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Πάνος Καμμένος μετάνιωε για την απόφασή του να κάνει λογοπαίγνιο με το νεκρό κουφάρι του θαλάσσιου ζώου, όμως το ελληνικό τμήμα της WWF τον έβγαλε στην σέντρα χωρίς δεύτερη σκέψη!

4. Καμμένος εύχεται, Καμμένος απαντάει

Ήταν Πάσχα του 2015, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να ευχηθεί στους ακολούθους του στο Twitter. Αφού, όμως, διαπίστωσε ότι το μήνυμα του ήταν αρκετά «φτωχό» αποφάσισε στο ίδιο tweet να απαντήσει μόνος του στον ίδιο του τον εαυτό.

5. Οι γραβάτες με τα πέη κι ο δαίμων του πληκτρολογίου

Ιούνιος 2017... Στα γραφεία των συντακτών που είναι επιφορτισμένοι με το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημαίνει συναγερμός.. Όχι, όμως, εξαιτίας κάποιας κλιμάκωσης με τους γείτονες εξ ανατολής αλλά από το χακάρισμα του λογαριασμού Twitter του Υπουργού..

Από ξένους χάκερς που επιβουλεύονται την εθνική μας ασφάλεια; Μπα... Από τον μικρό γιο του υπουργού, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στο Τwitter του πατέρα του κι αποφάσισε να ανεβάσει μία φωτογραφία μίας γραβάτας, η οποία είχε διακοσμηθεί με δεκάδες... πέη κάθε μεγέθους.

Ευτυχώς, η ανάρτηση έγινε γρήγορα αντιληπτή και κατέβηκε μετά από λίγη ώρα, πριν οι Τούρκοι εκλάβουν το «μήνυμα» ως επιθετική ενέργεια. Μάλιστα, ο υπουργός ομολόγησε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν ξανασυμβεί...

5+1. Οι υδρογονάνθρακες, η ΑΟΖ κι οι υδατάνθρακες

Το τελευταίο, βέβαια, highlight της θητείας του Πάνου Καμμένου δεν τοποθετείται χρονικά την περίοδο της συγκυβέρνησης αλλά μόλις λίγους μήνες πριν την εκλογική μάχη του Ιανουαρίου 2015.

Τότε, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ. κάπου μπέρδεψε τους υδρογονάθρακες της ελληνικής ΑΟΖ με τους υδατάνθρακες και τα λοιπά θρεπτικά στοιχεία που καταναλώνουμε καθημερινά.