Οίκος νυφικών έφτιαξε βιτρίνα με νύφη σε αναπηρικό αμαξίδιο (pics)

Gazzetta team
Οίκος νυφικών έφτιαξε βιτρίνα με νύφη σε αναπηρικό αμαξίδιο (pics)
O οίκος νυφικών «The White Collection» που βρίσκεται στo Πότρισχεντ της Μεγάλης Βρετανίας κατάφερε να προκαλέσει κύματα επιδοκιμασίας και συγκίνησης με την ιδέα του να τοποθετήσει στην βιτρίνα του κούκλα ντυμένη νύφη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η πρωτοβουλία αυτή των υπεύθυνων του καταστήματος είχε ως στόχο την προσπάθεια ευαισθητοποίησης κι άλλων καταστηματαρχών στην Βρετανία, ώστε να αρχίσουν κι εκείνοι με την σειρά τους ανάλογες κινήσεις με σκοπό οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και δυσκολίες να είναι σε θέση να αισθανθούν άνετα και κυρίως ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες τους.

Η δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας ανήκει στην Μπεθ Ουίλσον, μία καλλιτέχνιδα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, η οποία με μία φωτογραφία που ανέβασε στα social media, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

Η φωτογραφία φυσικά έγινε αμέσως viral με την η Ουίλσον να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενη και περήφανη που η συγκεκριμένη κίνησή της στάθηκε αφορμή για το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση χιλιάδων συμπολιτών της.

Μάλιστα η ίδια σε δηλώσεις της σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Νομίζω ότι τα περισσότερα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν δυσκολία όταν βγαίνουν από το σπίτι, το γνωρίζω γιατί το βιώνω σχεδόν κάθε φορά που χρειάζεται να πάω κάπου. Ο κόσμος δεν έχει «σχεδιαστεί» για εμάς»

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω αναπηρικό αμαξίδιο σε ένα τέτοιο κατάστημα και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που κάποιος μας υπολογίζει. Η απήχηση που είχε στο Twitter η φωτογραφία, δείχνει ότι αυτό σημαίνει πολλά και για άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε η ίδια.