Εθελοντές προσφέρουν μια στοργική αγκαλιά σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά τοξικομανών (vids)

Gazzetta team
Εθελοντές προσφέρουν μια στοργική αγκαλιά σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά τοξικομανών (vids)
Με μία αξιέπαινη πρωτοβουλία οι ιθύνοντες μαιευτηρίου στο Τέξας των ΗΠΑ προσπαθούν να προσφέρουν σε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα βρέφη αλλά και παιδιά τοξικομανών ή με γονείς που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης, όσα στερήθηκαν τους πρώτους κρίσιμους μήνες της ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Nicu Helping Hands προσφέρει την δυνατότητα σε δεκάδες εθελοντές να εκπαιδευτούν στην φροντίδα των νεογνών, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι η αναπλήρωση όλων όσων δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα νεογέννητα παιδιά.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Τo Nicu Helpings Hands είναι ένα πρόγραμμα στήριξης οικογενειών στο Τέξας που δέχεται και εκπαιδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εθελοντές, υπό την προϋπόθεση ότι σε καθημερινή βάση έχουν δύο ώρες ελεύθερες για να αφιερώσουν σε ένα μωράκι που περνά τις περισσότερες ώρες μόνο του, χωρίς πολλή ανθρώπινη επαφή.

Η Nickie Barrett, παιδίατρος και λογοθεραπεύτρια, η οποία επιβλέπει τους περίπου 40 εθελοντές που προσφέρουν τις φροντίδες τους αυτή τη στιγμή στα μωρά του προγράμματος, εξηγεί ότι «η αγκαλιά είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μαθησιακών δεξιοτήτων του μωρού που τη δέχεται».