Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να τρέξετε για να χάσετε τα κιλά από τα γεύματα των Χριστουγέννων (pics)

Gazzetta team
Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να τρέξετε για να χάσετε τα κιλά από τα γεύματα των Χριστουγέννων (pics)
Η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φημίζεται για τα λουκούλεια γεύματα που απολαμβάνουν όσοι τυχεροί προσκαλούνται στα εορταστικά δείπνα των ημερών.

Μετά το πέρας, όμως, των γιορτών ο προβληματισμός για τα extra κιλά είναι εμφανέστατος στους περισσότερους, για αυτό και μερικοί Βρετανοί επιστήμονες αποφάσισαν να υπολογίσουν πόση ώρα θα πρέπει κανείς να τρέξει ώστε να απαλλαγεί από τα κιλά που «φόρτωσε» κατά την διάρκεια των γιορτών.

Έτσι, σύμφωνα με τους διαιτολόγους από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, που δημοσιοποίησαν την μελέτη τους, θα χρειαστούν περίπου 52,4 μίλια τρεξίματος (ή 84,3 χιλιόμετρα σε απλά ελληνικά) για να καούν οι σχεδόν 6.000 θερμίδες μόνο από το χριστουγεννιάτικο δείπνο (οι 6.000 θερμίδες προέκυψαν από δείγμα 278 εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα).

Μάντσεστερ Γ. – Μπόρνμουθ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Κι αν σας φαντάζει λιγάκι δύσκολο να τρέξετε περίπου όσο δύο Μαραθωνίους για να απαλλαγείτε από τα εορταστικά κιλά κι επιθυμείτε άλλο τρόπο εκγύμνασης, θα μπορούσατε ίσως να δοκιμάσετε να κολυμπήσετε επί 13 συνεχόμενες ώρες ή να κάνετε με το ποδήλατο μία διαδρομή 175 χιλιομέτρων (μία απόσταση από την Αθήνα μέχρι λίγο μετά την Τρίπολη).

via GIPHY

Κι όλα αυτά διότι, χωρίς καν να το καταλάβετε, πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί θα χρειαστεί να τρέξετε επί 17 ολόκληρα λεπτά για να χάσετε τις θερμίδες του κι ακόμα 21 λεπτά της ώρας για να χάσετε τις θερμίδες από πέντε κομμάτια σοκολάτας.

Επιπλέον, υπολογίστηκε πως θα χρειαστούν άλλα 30 λεπτά επίπονου τρεξίματος για να χαθούν οι 350 θερμίδες από ένα μόνο μπουρεκάκι γεμιστό με τυρί και χοιρινό, ενώ ο χρόνος τρεξίματος για να αποβάλλετε τις 245 θερμίδες ενός κομματιού κρεατόπιτας ανέρχεται στα 21 λεπτά.

Christmas Dinner. Credit: PA

Αφού ενημερωθήκατε λοιπόν για τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρετε και να απολαύσετε όλες τις εκλεκτές εορταστικές λιχουδιές χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττά κιλά, δεν έχετε παρά να βάλετε την γυμναστική στο πρόγραμμά σας και να πέσετε χωρίς τύψεις κι αναστολές σε ολόκληρο τον μπουφέ...

Πληροφορίες: ladbible.com