Τυφλό αμφίβιο που θάβει το κεφάλι του, βαφτίστηκε…Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
Τυφλό αμφίβιο που θάβει το κεφάλι του, βαφτίστηκε…Ντόναλντ Τραμπ
Ένα τυφλό αμφίβιο που θάβει το κεφάλι του στην άμμο, βαφτίστηκε…Ντόναλντ Τραμπ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «τυφλή» πολιτική του απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Ένα μικρό τυφλό γυαλιστερό αμφίβιο χωρίς πόδια, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και το οποίο έχει τη συνήθεια να θάβει το κεφάλι του στην άμμο, πήρε το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - μια μάλλον αμφίβολη τιμή, η οποία οφείλεται στα απαξιωτικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου για την κλιματική αλλαγή.

Το μήκους δέκα εκατοστών Dermophis donaldtrumpi ανακαλύφθηκε στον Παναμά και βαφτίστηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας EnviroBuild Αϊντάν Μπελ, ο οποίος πλήρωσε 25.000 δολάρια σε δημοπρασία για να έχει το προνόμιο να είναι νονός (και να βγάλει την κακία του για τον Τραμπ…). Η δημοπρασία έγινε για να μαζευτούν χρήματα για την οργάνωση Rainforest Trust υπέρ της προστασίας των τροπικών δασών της βροχής.

Όπως είπε η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει αειφόρα υλικά δόμησης, θέλει με αυτό τον τρόπο να αναδείξει την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το αμφίβιο, συμφώνησαν να του δώσουν αυτό το όνομα, όταν κάνουν τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.

«Το εν λόγω αμφίβιο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεπώς κινδυνεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας των κλιματικών πολιτικών του συνονόματού του. Θάβοντας το κεφάλι του κάτω από το έδαφος, βοηθά τον Ντόναλντ Τραμπ να αποφεύγει την επιστημονική συναίνεση για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Μπελ, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και κατηγορεί τους επιστήμονες για «πολιτική ατζέντα» στα θέματα του κλίματος, έχοντας εκφράσει συχνά αμφιβολίες κατά πόσο όντως οι άνθρωποι ευθύνονται για την άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη. Μεταξύ άλλων έχει πει: «Δεν αρνούμαι την κλιματική αλλαγή, αλλά οι θερμοκρασίες μπορεί κάλλιστα να υποχωρήσουν ξανά στο μέλλον».

Πρόσφατα, σχολίασε «δεν την πιστεύω» για μια νέα έκθεση της δικής του κυβέρνησης, που συμπεραίνει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να κοστίσει στις ΗΠΑ εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και να βλάψει την υγεία των κατοίκων της.