Ήθελε να διασχίσει τη Σιβηρία με ποδήλατο και παραλίγο να πεθάνει στους -50 βαθμούς (pics & vid)

Gazzetta team
Ήθελε να διασχίσει τη Σιβηρία με ποδήλατο και παραλίγο να πεθάνει στους -50 βαθμούς (pics & vid)
Στόχος του ήταν να διασχίσει περίπου 3.000 χιλιόμετρα, αλλά το ψύχος τον κέρδισε από νωρίς.

Τα ταξίδια είναι η ζωή του και η περιπέτεια κυλά στο αίμα του, ωστόσο δεν περίμενε πόσο άγρια θα του φερθεί η Σιβηρία!

Ο Abian Pajares είναι ένας Ισπανός που ταξιδεύει σε χώρες του κόσμου πάνω στο ποδήλατό του.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το τελευταίο του ταξίδι θα το θυμάται για πάντα. Ο άνδρας είχε σχεδιάσει να διασχίσει μία απόσταση 2.858 χιλιομέτρων από το Magadan στο Irkutsk.

Γνώριζε πολύ καλά πως η θερμοκρασία στη Σιβηρία μπορεί να πέσει ακόμα και στους -60 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο εκείνος περίμενε να συναντήσει θερμοκρασίες κάπου στους -30 βαθμούς.

Ο καιρός φρόντισε να τον διαψεύσει! Με τη θερμοκρασία να έχει φτάσει στους -50 βαθμούς και με ταξιδιώτη να έχει καλύψει μόλις 100 χιλιόμετρα από τη διαδρομή του ήρθε αντιμέτωπος με άγριες συνθήκες και τον θάνατο.

Τρεις ντόπιοι που ταξίδευαν με αμάξι σε κοντινή πόλη έπεσαν πάνω του και φρόντισαν να του πουν πως θα πρέπει να είναι προσεκτικός και μάλιστα τον προέτρεψαν να σταματήσει την απόπειρά του. Εκείνος, τους είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Για καλή του τύχη οι τρεις άνδρες - που είναι και αδέλφια - είχαν στο νου τους τον Ισπανό. Κατά την επιστροφή τους είχαν τα μάτια τους 14 στη διαδρομή μήπως συναντήσουν ξανά τον «τρελό» ταξιδιώτη.

Τελικά, τον βρήκαν να προσπαθεί να κοιμηθεί σε μία μικρή παγωμένη σκηνή σχεδόν παγωμένο.

Τα αδέλφια δεν τον άφησαν μόνο του. Τον έβαλαν στο αμάξι τους και τον πήγαν κατευθείαν στο γιατρό. Εκεί, διαπιστώθηκε πως είχε πάθει κρυοπαγήματα κι ο γιατρός τους είπε πως αν δεν τον έπαιρναν μαζί τους δεν θα τα κατάφερνε.

«Μου άρεσε απίστευτα η ενέργεια της Σιβηρία, παρά την έλλειψη ήλιου! Όλα ήταν πανέμορφα, ωστόσο το κρύο ήταν απίστευτο. Έχασα για πέντε λεπτά τα γάντια μου και δεν ένιωθα τα χέρια μου», είπε ο ταξιδιώτης όταν συνήλθε και μοιράστηκε την ιστορία του.