Σκοταδισμός: Ο Άνθιμος λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, μόνο η Γη (vid)

Gazzetta team
Σκοταδισμός: Ο Άνθιμος λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, μόνο η Γη (vid)
Δηλώσεις που παραπέμπουν στην εποχή του σκοταδισμού και των προλήψεων από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που αποδέχεται πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, παρά μόνο η γη.

Κατά καιρούς από τους κληρικούς έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα που μας έχουν βγάλει έξω από τα ρούχα μας...

Το video όμως που ήρθε τώρα στην δημοσιότητα (είναι άγνωστο πότε έχει γίνει αυτή η ομιλία) με τον Άνθιμο, μάλλον ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης φαίνεται να αποδέχεται πως στον ηλιακό μας σύστημα, υπάρχει μόνο ένας πλανήτης, η γη!

Βέβαια, η όλη υπόθεση έχει κάποια κενά, καθώς αυτό του το είπε ένας εξαίρετος νέος επιστήμονας, το όνομα του οποίου δεν το θυμάται. Για αυτό όμως αποκάλυψε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του, προκειμένου να τον ξανακαλέσει...

Κάτι δηλαδή σαν τη στήλη «Σε είδα...» στην Athens Voice, αλλά με κάπως διαφορετικό αντικείμενο.

Μάλιστα, όπως είπε και ο ίδιος ο Άνθιμος και αυτός είχε ψιλιαστεί κάτι, καθώς έβλεπε ανθρώπους να συγκεντρώνονται για να παρατηρήσουν κάποιο ουράνιο φαινόμενο, χωρίς να τα καταφέρνουν.

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος οτι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που πιστεύουν οτι η γη είναι επίπεδη...