5 λόγοι να παρακολουθήσεις την καινούρια σειρά της ERGO Ασφαλιστικής στην τηλεόραση

Γιάννης Κονταξής
5 λόγοι να παρακολουθήσεις την καινούρια σειρά της ERGO Ασφαλιστικής στην τηλεόραση
Η τηλεοπτική σειρά που θα σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή, έχει την υπογραφή της ERGO Ασφαλιστική.

Έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «ήρωες» τα πρόσωπα του παρελθόντος. Αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους, που έκαναν μια μεγάλη ανακάλυψη, που βοήθησαν την ανθρωπότητα να κάνει βήματα μπροστά. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Και είναι απολύτως λογικό να αποκαλούμε «ήρωες» αυτούς τους ανθρώπους. Μόνο που καμιά φορά, όταν βουτάμε τόσο πολύ στο παρελθόν, αφήνουμε το παρόν να μας προσπερνά και ξεχνάμε πως πολλοί «ήρωες» ζουν εδώ, στο τώρα και ανάμεσά μας.

Μπορεί σε αυτή εδώ τη γωνιά του πλανήτη να μην βιώνουμε εμπόλεμες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η βοήθειά προς τον συνάνθρωπό μας είναι αμελητέα. Άλλωστε, ένα βλέμμα γύρω μας αρκεί για να κατανοήσουμε πως ακόμα και η παραμικρή κίνηση βοήθειας μπορεί να αποβεί σωτήρια για τον οποιοδήποτε. Ακούγεται σαν κάτι εύκολο, αλλά δεν είναι. Απαιτεί χρόνο, αφοσίωση, αγάπη, θέληση και ελπίδα. Και όποιος τα διαθέτει σε περίσσευμα, σίγουρα είναι ένας σύγχρονος «ήρωας».

Η λέξη «ήρωας» σίγουρα ακούγεται αρκετά βαρύγδουπη και σίγουρα πολλοί «ήρωες» του παρελθόντος θα προτιμούσαν να τους αποκαλούμε απλώς «ανθρώπους» που έκαναν αυτό που πρόσταζε η καρδιά και η συνείδησή τους. Και αυτό δεν είναι μετριοφροσύνη. Είναι μια αλήθεια. Κανείς δεν μεταμορφώνεται ξαφνικά σε «υπεράνθρωπο» ή σε «ήρωα». Απλώς έρχεται πάντα εκείνη η στιγμή που ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος παίρνει την απόφαση να κάνει το κάτι παραπάνω στη ζωή του και να αφήσει μια παρακαταθήκη πίσω του. Μια παρακαταθήκη που θα λειτουργήσει ως φωτεινός φάρος για όσους θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Κοινωνία.

Αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι άνθρωποι που μπορεί να είναι ο γιατρός μας, η καθηγήτριά μας, ο γείτονάς μας, ο φίλος μας, ο γονιός μας είναι αυτοί που με τις πράξεις τους προσφέρουν το δικό τους έργο για να γίνει λιγάκι καλύτερος ο κόσμος μας. Οι ιστορίες τέτοιων ανθρώπων οφείλουν να έχουν τη δική τους προβολή, τη δική τους αναγνώριση και κυρίως τη δική τους δυνατότητα να μας εμπνεύσουν και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτό το δύσκολο έργο αποφάσισε να φέρει εις πέρας η ERGO Ασφαλιστική, η οποία δημιούργησε την τηλεοπτική εκπομπή «Ένα Έργο, μια ιστορία». Πρόκειται για μία σειρά 12 αυτοτελών πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ, καθένα με τον δικό του μοναδικό πρωταγωνιστή, έναν καθημερινό άνθρωπο που αποφάσισε να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο στον κοινωνικό του περίγυρο. Και το Gazzetta σάς παρουσιάζει τους 5 λόγους που πρέπει να αφιερώσετε το χρόνο σας για τη θέαση αυτών των μικρών ντοκιμαντέρ.

1. Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό παρουσιαστή-έκπληξη

Η εκπομπή «Ένα Έργο, μια ιστορία» δεν έχει έναν, αλλά 12 διαφορετικούς παρουσιαστές. Κάθε επεισόδιο εκτυλίσσεται στην οθόνη μας και με έναν διαφορετικό παρουσιαστή. Πρόσωπα έκπληξη από το χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της μουσικής και του θεάματος θα παρελάσουν από τις οθόνες μας. Κάθε ένας από αυτούς, γνώρισε, αγάπησε και επέλεξε να μας αφηγηθεί μια συγκεκριμένη ιστορία. Για παράδειγμα, στο πρώτο επεισόδιο, αφηγητής είναι ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο γνωστός μας «γιατρός Κυρίτσης» από τη δραματική σειρά «Το Νησί», ενώ στο δεύτερο επεισόδιο, αφηγητής είναι ο επίσης ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης που τον αγαπήσαμε από την κωμική σειρά «Πενήντα - Πενήντα». Με άλλα 10 επεισόδια να απομένουν για να ολοκληρωθεί η σειρά, αντιλαμβάνεστε πόσα ονόματα-έκπληξη θα δούμε ακόμα!

2. Η σπουδαιότητα του να δίνεις το λόγο στους καθημερινούς ανθρώπους

Σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται σε άγνωστα πρόσωπα, σε ανθρώπους που θα περνούσαν από δίπλα μας στο δρόμο και δεν θα τους δίναμε σημασία. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε λαμπερές παρουσίες και ιντριγκαδόρικα σενάρια και να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην «απόκρυφη» ζωή των celebrities και των ιστορικών προσωπικοτήτων του παρελθόντος. Ευτυχώς, το «Ένα Έργο, μια ιστορία» δεν ακολουθεί αυτή την πεπατημένη και επιλέγει να καινοτομήσει. Να μας παρουσιάζει τις ζωές σημαντικών ανθρώπων που δεν τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά προσφέρουν όσο ελάχιστοι για να γίνει λιγάκι πιο ανθρώπινος ο κόσμος που ζούμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα αυτής της σειράς: Μας εμπνέει να κάνουμε το Καλό γιατί μπορεί να το κάνει ο καθένας.

3. Η σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο σήμερα

Η ERGO Ασφαλιστική, η Νο.1 εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο σύνολο των κλάδων, έχει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη στον Άνθρωπο. Όχι μόνο από επαγγελματική «διαστροφή», αλλά και επειδή αντιλαμβάνεται πως το έργο κάθε ανθρώπου έχει αξία και δεσμεύεται να το διατηρήσει σταθερό. Με ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίζει το έργο κάθε ενός από εμάς, την εργασία μας, την ανάγκη να προσφέρουμε στην οικογένεια μας, στο περιβάλλον. Τώρα, με την πρωτοβουλία «Ένα Έργο, μια ιστορία», η ERGO θέλει να αναδείξει, να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να διαδώσει το έργο ανθρώπων, που με μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.

4. Οι μοναδικά απίστευτες ιστορίες που θα δούμε από όλη την Ελλάδα

Το «Ένα Έργο, μια ιστορία» θα προβάλλεται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10. Για να σας αποδείξουμε πόσο inspiring είναι όλα όσα θα δούμε σε αυτή την σειρά, θα σας παραθέσουμε απλώς κάποιες από τις ιστορίες που θα προβληθούν:

- Ένας αστικός καλλιεργητής που θέλει να δει τις ταράτσες των μεγαλουπόλεων να μετατρέπονται σε αγροκτήματα.

- Ένας κούριερ που μετέτρεψε τη θλίψη του για τις εικόνες εξαθλίωσης στο δρόμο, σε έμπνευση για μία από τις πιο αξιόπιστες ομάδες αλληλεγγύης στην Κρήτη.

- Ένας δημιουργικός «παππούς» που μαθαίνει τα παιδιά της Εύβοιας να κάνουν τέχνη με άχρηστα αντικείμενα.

- Ένας μικρός καραγκιοζοπαίχτης στη Θεσσαλονίκη, που φτιάχνει ο ίδιος τις φιγούρες του και δίνει δωρεάν παραστάσεις για παιδιά και ηλικιωμένους.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να συντονίσετε τα ρολόγια σας και το πρόγραμμά σας με τις ώρες προβολής της σειράς. Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθούμε τέτοιες συγκλονιστικές τηλεοπτικές εικόνες.

5. Οι δύο ιστορίες που είδαμε μέχρι τώρα, μας προετοιμάζουν για τα όσα συγκινητικά θα δούμε στο μέλλον

Στο πρώτο επεισόδιο, γνωρίσαμε ένα γιατρό για τις καρδιές των κατοίκων των Ανωγείων στην Κρήτη. Ο Ντίνος Μερκούρης γιατρός καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ταξιδεύει στα Ανώγεια της Κρήτης, για να εξετάσει ασθενείς δωρεάν. Ακολουθούμε τον γιατρό ένα Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια και μοιραζόμαστε μαζί του στιγμές από το έργο του, αλλά και την ευγνωμοσύνη και την αγάπη των ανθρώπων που περιθάλπει. Έτσι, η ERGO, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, του προσφέρει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό!

Στο δεύτερο επεισόδιο, γνωρίσαμε μία καθηγήτρια που κάνει θέατρο για την ψυχή των μαθητών της. Η Αγγελική Μητσάκη είναι φιλόλογος στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου. Εδώ και 20 χρόνια, εκτός σχολικού προγράμματος, διδάσκει εθελοντικά θέατρο στα παιδιά και ανεβάζει με τις ομάδες της παραστάσεις αξιώσεων. Ακολουθούμε την Αγγελική Μητσάκη στο σχολείο, στις πρόβες, στον προσωπικό της χώρο και ακούμε τους μαθητές της να μιλούν για τις επιλογές ζωής που τους χαρίζει. Έτσι, η ERGO, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, της προσφέρει υλικοτεχνικό εξοπλισμό!

Αφού λοιπόν είδατε και τα δύο παραπάνω μίνι-ντοκιμαντέρ, αντιλαμβάνεστε πως οι πρωταγωνιστές του «Ένα Έργο, μια ιστορία» είναι άνθρωποι που επέλεξαν στην καθημερινότητά τους να κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, προσφέροντας βοήθεια, ξεπερνώντας εμπόδια, αλλάζοντας νοοτροπίες και συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί αύριο μπορεί αυτή η Ιστορία να είσαι εσύ, το Έργο που θα παρουσιαστεί να είναι το δικό σου!

Έργα διαφορετικά, απλά, μεγάλα, δύσκολα, ρουτίνας, ή μιας ολόκληρης ζωής, όμως πάνω απ’ όλα, Έργα σημαντικά για τον καθέναν. Είναι Έργα με τα οποία μπορούμε όλοι μας να ταυτιστούμε. Για αυτό και η ERGO Ασφαλιστική βρίσκεται στο πλευρό όλων όσοι τη χρειάζονται, παρέχοντας τα εχέγγυα που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ισορροπία στη ζωή τους. Κι όλα αυτά, με τη δύναμη και τη γνώση ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως.