Κι όμως, υπάρχει «Μουσείου Απαίσιου Φαγητού» (vid)

Gazzetta team
Κι όμως, υπάρχει «Μουσείου Απαίσιου Φαγητού» (vid)
Δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή εκθέματα του Μουσείου Απαίσιου Φαγητού στο Μάλμε της Σουηδίας, η ύπαρξη του οποίου οφείλεται στην ανάγκη των δημιουργών του να ενεργοποιήσουν τη γνώση γύρω από το ποιο φαγητό μπορεί να θεωρηθεί όντως απαίσιο και ποιο όχι.

Μερικά από τα εκθέματα είναι αληθινά φαγητά που οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν, εάν έχουν την αντοχή.

Ενδεικτικά μερικά από αυτά που έχουν μπει στο... μενού είναι πέος ταύρου από την Κίνα, smoothies από βάτραχο από το Περού αλλά και τα περιβόητα βραστά εντόσθια από το στομάχι προβάτου.

«Η αηδία στο φαγητό είναι πολιτιστική. Μας αρέσουν τα φαγητά με τα οποία μεγαλώνουμε», σημειώνει ο Αντρέας Άχρενς, διευθυντής του Μουσείου και προσθέτει: «Είναι και ατομική. Η ιδέα του να φάει κάποιος μια αράχνη κάνει κάποιους να λιγουρεύονται και κάποιους άλλους να θέλουν να κάνουν εμετό».

Όσο για το αγαπημένο του... απαίσιο φαγητό; «Είναι το Casa Marzu, ένα τυρί γεμάτο με... ιπτάμενες κάμπιες, γιατί χρειάζεται οι πελάτες εστιατορίων να κρύβουν τα μάτια τους ώστε να αποφύγουν τα σκουλήκια που χοροπηδούν!».