Ο σκύλος-ατραξιόν του Μάνστεστερ έπαθε ανακοπή και πέθανε από τα πυροτεχνήματα (pics)

Gazzetta team
Ο σκύλος-ατραξιόν του Μάνστεστερ έπαθε ανακοπή και πέθανε από τα πυροτεχνήματα (pics)
Τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που έπεσαν στο Μάντσεστερ στα πλαίσια των εορτασμών της Νύχτας της Πυρίτιδας είχαν μία τραγική παράπλευρη απώλεια...

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ζωοφιλική κοινότητα της πόλης του Μάντσεστερ στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς ένα οκτάχρονο σκυλί έπαθε ανακοπή και πέθανε από τον φόβο του εξαιτίας των πυροτεχνημάτων που έπεφταν ανελλιπώς στην ευρύτερη περιοχή το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, που στο Νησί γιορτάζεται ως η μέρα του Γκάι Φωκς ή Νύχτα της Πυρίτιδας.

Ο άτυχος σκύλος ήταν γνωστός σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες του κέντρου της αγγλικής πόλης, αποτελώντας επιπλέον μία ιδιότυπη ατραξιόν, καθώς μετά την νοσηλεία του σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων, είχε κάνει σπίτι του την κεντρική πλατεία του Μάντσεστερ, με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε μέρα να ξεκλέβουν λίγο χρόνο για να παίξουν μαζί του ή να του δώσουν κάποια λιχουδιά, ακόμα και να τον φιλοξενούν για μικρά χρονικά διαστήματα στις κατοικίες τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος σκύλος είχε πέσει θύμα βάναυσης κακοποίησης από τους ιδιοκτήτες του στην Βουλγαρία, με μία ακτιβίστρια να καταφέρνει τελικά να τον διασώσει και να τον μεταφέρει στην πόλη του Μάντσεστερ.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από μερικές ημέρες ο Ουίνστον είχε νοσηλευθεί σε κτηνιατρική κλινική, καθώς η δύσπνοια που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια είχε χειροτερέψει αρκετά. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν αρκετά σοβαρό πρόβλημα στην μεγάλη καρδιά του, κάτι το οποίο έμελλε να του στοιχίσει και την ζωή του λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με περαστικούς και ζωόφιλους, ο 8χρονος ποιμενικός Καυκάσου δεν άντεξε τον φόβο από τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα και τους κρότους που τα συνόδευαν κι άφησε κουλουριασμένος την τελευταία του πνοή, κρυμμένος μέσα σε κάδο απορριμάτων, όπου είχε προσπαθήσει να βρει καταφύγιο.

Πληροφορίες: ladbible.com