Παραπληγικός αθλητής μηνύει αεροδρόμιο επειδή αναγκάστηκε να συρθεί στο πάτωμα για να φτάσει στην έξοδο (pics)

Gazzetta team
Παραπληγικός αθλητής μηνύει αεροδρόμιο επειδή αναγκάστηκε να συρθεί στο πάτωμα για να φτάσει στην έξοδο (pics)
Σάλος έχει προκληθεί στην Μεγάλη Βρετανία μετά την δημοσιοποίηση μερικών τραγικών εικόνων που απεικονίζουν έναν παραπληγικό αθλητή να σέρνεται στο πάτωμα για να καταφέρει να φτάσει από το terminal του αεροδρομίου της βρετανικής πρωτεύουσας στην έξοδό του.

Ο Τζάστιν Λεβέν, αθλητής του στίβου που έμεινε παράλυτος μετά από μία αποτυχημένη επέμβαση στην σπονδυλική στήλη πριν από περίπου πέντε χρόνια, αποβιβάστηκε από την πτήση του στο τρίτο και μικρότερο αεροδρόμιο του Λονδίνου στο Λούτον, όταν διαπίστωσε με έκπληξη και θυμό ότι το αναπηρικό του αμαξίδιο δεν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο, μετά από λάθος στην διαδικασία μεταφοράς των αποσκευών.

Αποτέλεσμα εικόνας για justin levene

Μόλις διαπίστωσε την απουσία του αμαξιδίου του ζήτησε από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να του βρουν προσωρινά ένα άλλο για να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του και από εκεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξαναβρεί το δικό του αμαξίδιο.

Αρχικά οι υπάλληλοι συμφώνησαν στο αίτημά του, όμως λίγη ώρα αργότερα τον ενημέρωσαν ότι σε ολόκληρο το αεροδρόμιο δεν υπήρχε κανένα εύκαιρο αναπηρικό αμαξίδιο.

Αντ' αυτού του πρότειναν να τον μεταφέρουν οι ίδιοι με ακατάλληλο καροτσάκι στην έξοδο του αεροδρομίου, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική αφαίρεση της ικανότητας να ελέγχει ο ίδιος αποκλειστικά τις κινήσεις του, κάτι για το οποίο πάλεψε επί σειρά ετών ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν άλλον παρά από τον ίδιο του τον εαυτό.

Τελικά, προτίμησε να χρησιμοποιήσει ένα καροτσάκι αποσκευών για να φτάσει στην έξοδο, καθώς με αυτό είχε την ικανότητα να ελέγχει ο ίδιος τις κινήσεις του, αποφεύγοντας ένα πιθανό ατύχημα, καθώς το προσωπικό του αεροδρομίου δεν είχε λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για τέτοια περιστατικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για justin levene

Στη συνέχεια, ο Λεβέν θέλοντας παράλληλα να μεταδώσει το μήνυμα εναντίον της αδιαφορίας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, έπεσε στο έδαφος κι άρχισε να σέρνεται χρησιμοποιώντας τα χέρια του, διανύοντας μία αρκετά μεγάλη απόσταση από το terminal μέχρι την έξοδο του αεροδρομίου, αφήνοντας άφωνους χιλιάδες επιβάτες που βρίσκονταν στο σημείο την στιγμή εκείνη.

Η απουσία κατάλληλου εξοπλισμού, ωστόσο, σε ένα αεροδρόμιο που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, οδήγησε τον 25χρονο Λεβέν στην υποβολή μήνυσης εναντίον της διεύθυνσης του αεροδρομίου, κάνοντας λόγο για τραγική αδιαφορία σε βάρος των πιο ευάλωτων ατόμων του κοινωνικού συνόλου.

Οι φωτογραφίες από το Λεβέν να σέρνεται στο πάτωμα έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου, φτάνοντας μέχρι τα μεγάλα βρετανικά media, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων κι επικριτικών σχολίων για την πολιτική του αεροδρομίου, ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την πλημμελή μέριμνα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για justin levene

Η διεύθυνση του αεροδρομίου εξέδωσε ανακοίνωση, απολογούμενη για τις εικόνες, χωρίς όμως να παραδεχθεί τις αποκλειστικές της ευθύνες για την απουσία του κατάλληλου εξοπλισμού, ενώ κατηγόρησε τον παραπληγικό αθλητή ότι αρνήθηκε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που του προτάθηκαν ως «απαράδεκτες».

Πλέον, η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στα δικαστήρια, με τον Λεβέν να επιζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη και την ειλικρινή συγνώμη της διοίκησης του αεροδρομίου.