Αδέσποτος σκύλος χάνεται στο δάσος και γίνεται κολλητός με οικογένεια αρκούδων (vid)

Gazzetta team
Αδέσποτος σκύλος χάνεται στο δάσος και γίνεται κολλητός με οικογένεια αρκούδων (vid)
Αν και πρόκειται για μερικά τα μεγαλύτερα σαρκοβόρα θηλαστικά του κόσμου, εντούτοις μπορούν να απολαύσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς με τον καινούργιο τους φίλο...

Απίστευτες σκηνές απαθανάτισε η κάμερα ενός drone στην επαρχία της Καμτσάτκα της Σιβηρίας, που βρισκόταν στο σημείο καταγράφοντας τη ζωή και τις συνήθειες των μεγαλόσωμων καφέ αρκούδων που ζουν στην περιοχή.

Η οικογένεια των τριών αρκούδων βρισκόταν σε ένα λιβάδι απολαμβάνοντας τους καρπούς της περιοχής, όταν ένας απρόσκλητος επισκέπτης άρχισε να τις πλησιάζει με απίστευτη γενναιότητα και χωρίς καμία αίσθηση του κινδύνου.

Ο σκύλος, που παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε στο σημείο, που θεωρείται αρκετά απομονωμένο, πλησίασε τα σαρκοβόρα θηλαστικά με παιχνιδιάρικη διάθεση, συναντώντας αρχικά την δυσπιστία από τις τρεις αρκούδες, όμως η συνέχεια ήταν το κάτι άλλο.

Όταν η τελευταία από τις αρκούδες σηκώθηκε στα δύο της πόδια (μία κίνηση που ερμηνεύεται ως προοίμιο επίθεσης εναντίον των εχθρών της) το μυαλό των χρηστών του drone πήγε στο χειρότερο, όμως οι τρεις αρκούδες αποφάσισαν να ενδώσουν στις «προκλήσεις» του τετράποδου, αρχίζοντας να παίζουν μαζί του.

Πρόκειται από τις ελάχιστες καταγραφές όπου τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα ζώα του βόρειου ημισφαιρίου φαίνονται να παίζουν με διαφορετικά είδη χωρίς κανένα ίχνος επιθετικής διάθεσης, ενώ παραμένει άγνωστη η συνέχεια της απροσδόκητης αυτής φιλίας μεταξύ σκύλου κι αρκούδων.