Επίδοξος χρυσοθήρας έπεσε σε όρυγμα ορυχείου γεμάτο κροταλίες κι επιβίωσε σκοτώνοντας τρεις από αυτούς (pics & vid)

Gazzetta team
Επίδοξος χρυσοθήρας έπεσε σε όρυγμα ορυχείου γεμάτο κροταλίες κι επιβίωσε σκοτώνοντας τρεις από αυτούς (pics & vid)
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός κυνηγού θησαυρών στην έρημο της Αριζόνα, που παρέμεινε σε στοά παλιού ορυχείου, όπου βρίσκονταν δεκάδες επικίνδυνοι κροταλίες.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 63χρονος κυνηγός θησαυρών από την Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος χρειάστηκε να παραμείνει για τρεις ολόκληρες ημέρες σε βάθος περίπου τριάντα μέτρων, με μόνη παρέα τους δεκάδες κροταλίες που ζουν στο υπέδαφος.

Ο Τζον Γουάντελ άφησε το σπίτι του την περασμένη Παρασκευή με στόχο να εξερευνήσει εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένων ορυχείων στην περιοχή της Αντίγκουα, όταν ένα ατύχημα κατά την κατάβασή του στις υπόγειες στοές, τον άφησε εγκλωβισμένο μέσα στο παλιό ορυχείο, χωρίς προμήθειες και χωρίς την δυνατότητα να σκαρφαλώσει στην επιφάνεια.

Μάλιστα, η αποστολή του παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, καθώς πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόταν, υπήρχε και μία φωλιά δηλητηριώδων κροταλιών, ένα δάγκωμα των οποίων θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα.

Ο Γουάντελ, ο οποίος στα νιάτα του είχε θητεύσει στο σώμα των Πεζοναυτών χρησιμοποίησε τις γνώσεις επιβίωσης από τον στρατό για να διατηρήσει την ψυχραιμία του και την σωματική του ακεραιότητα, ενώ κατά την τριήμερη παραμονή του στην στοά, χρειάστηκε να σκοτώσει τρεις κροταλίες που τον πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις.

AGUILA, AZ - Crews from the Maricopa County Sheriff's Office rescued a man who was trapped in a mine shaft in western Arizona since Monday. According to MCSO, the man fell into the 100-foot-deep shaft on Monday but was not located until Wednesday. His friend found him in the area of Eagle Eye Road and milepost 13, which is about 35 minutes south of Aguila.

Τελικά, η λύτρωση ήρθε χάρη στην προνοητικότητά του αλλά και στο ενδιαφέρον ενός φίλου του, τον οποίο ο Γουάντελ είχε προειδοποιήσει για το σημείο που θα βρισκόταν αλλά και για το διάστημα που θα παρέμενε στην περιοχή. Έτσι, όταν παρήλθε το χρονικό διάστημα των τριών ημερών, ο φίλος του Γουάντελ πήγε στο σημείο αναζητώντας τον, ενώ λίγη ώρες αργότερα άκουσε τις κραυγές του εγκλωβισμένου χρυσοθήρα που καλούσε σε βοήθεια.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν διασώστες κι ασθενοφόρο, οι οποίοι απεγκλώβισαν τον αφυδατωμένο και τραυματισμένο πλην ζωντανό Γουάντελ, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως η περιπέτειά του αυτή δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τις αναζητήσεις του θησαυρού που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή του.