Ένας 51χρονος προσπαθεί να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κολυμπώντας (pics & vids)

Gazzetta team
Ένας 51χρονος προσπαθεί να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κολυμπώντας (pics & vids)
Στόχος του Γάλλου κολυμβητή είναι να φτάσει από την Ιαπωνία στην Καλιφόρνια, τον Δεκέμβριο, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο οτι θα τον πετύχει.

Μία απίστευτη προσπάθεια, η οποία απαιτεί τεράστια ψυχικά αποθέματα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ένας 51χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κολυμπώντας. Ναι καλά διαβάσατε, κολυμπώντας... Από την Ιαπωνία στην Καλιφόρνια.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Ben Lecomte, στόχος του δεν είναι η επίτευξη κάποιου ρεκόρ ή το να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά το να κόψουμε τις κακές μας συνήθειες. «Είμαστε εθισμένοι στο πλαστικό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει», είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο «Businessinsider» μιλώντας εν μέσω της προσπάθειάς του.

Αυτή μάλιστα είχε και ένα πισωγύρισμα όταν πρωτοξεκίνησε τον Ιούνιο, καθώς τον Ιούλιο οι τυφώνες που θα συναντούσαν στην διαδρομή ανάγκασαν το σκάφος που τον συνοδεύει να γυρίσει στην ακτή και να μείνει αραγμένο εκεί για 20 μέρες.

Πλέον όμως η προσπάθειά του συνεχίζεται κανονικά, έχοντας διανύει κάτι παραπάνω από το 1/5 της διαδρομής για την Καλιφόρνια, κολυμπώντας 8-9 ώρες καθημερινά, με το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει κυρίως φαγητό και ύπνο.

Το ξυπνητήρι του χτυπάει στις 6:00 τα ξημερώματα και προετοιμάζεται για την δύσκολη αποστολή που έχει τρώγοντας ένα μεγάλο μπολ με βρώμη, ξυρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Τσεκάρει τα e-mail του, απαντάει σε αυτά που πρέπει και αρχίζει να βάζει βαζελίνη πάνω του, πριν φορέσει την στολή και βουτήξει.

Την ώρα που αυτός ξεκουραζόταν και έτρωγε, μην νομίζεται οτι κέρδιζε την απόσταση που έκανε το 20μετρο «Seeker», καθώς βουτάει στο σημείο που σταμάτησε την προηγούμενη μέρα... Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχει ως αποτέλεσμα την καύση αρκετών θερμίδων, για αυτό και τρώει συνολικά 8.000 την ημέρα. Σχεδόν την 4πλάσια δηλαδή από αυτή που έχει ανάγκη ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μάλιστα, επειδή οι καύσεις συνεχίζονται ακόμα και όταν κοιμάται, σηκώνεται ακόμη και 4 φορές στον ύπνο του για να φάει κάποιο σνακ ή λίγα μακαρόνια από αυτά που έχουν περισσέψει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη που κάνει κάτι ανάλογο... Το 1998 είχε περάσει από την Μασαχουσέτη στην Γαλλία, κολυμπώντας.