Τουρίστες κατέστρεψαν σπάνια καλλιέργεια ροζ γρασιδιού για να βγάλουν... selfies (pics & vid)

Gazzetta team
Τουρίστες κατέστρεψαν σπάνια καλλιέργεια ροζ γρασιδιού για να βγάλουν... selfies (pics & vid)
Εξοργιστικές είναι οι εικόνες από την κατεστραμμένη καλλιέργεια μίας σπάνιας ποικιλίας γρασιδιού σε ροζ αποχρώσεις, όταν δεκάδες «μανιακοί» με τις selfies άρχισαν να ποδοπατούν τα εξαιρετικά σπάνια φυτά, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν το καλύτερο καρέ με φόντο το ροζ γρασίδι.

Η εν λόγω καλλιέργεια, μάλιστα, χρειάστηκε περισσότερα από τρία χρόνια εκτεταμένης, πολυέξοδης και συνεχούς φροντίδας από την γυναίκα που αποφάσισε να γράψει ιστορία, καλλιεργώντας για πρώτη φορά στην Κίνα την συγκεκριμένη σπάνια ποικιλία, η οποία σύμφωνα με γεωπόνους ευδοκιμεί πολύ δύσκολα.

Οι εικόνες με τουρίστες να ποδοπατούν και να ξαπλώνουν πάνω στα φυτά κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας εξαιρετικά αρνητικά σχόλια, τόσο για τους μανιακούς με τις selfies, όσο και με την στάση των αρχών, που δεν εμπόδισαν την καταστροφή του «θαύματος της φύσης».

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της καλλιέργειας, τα φυτά που ποδοπατήθηκαν κρίθηκε αναγκαίο να καταστραφούν, καθώς εκφράστηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είχαν την δυνατότητα να ξανά ανθίσουν στο μέλλον, ενώ η ίδια σημείωσε πως η εν λόγω ποικιλία ανθίζει κάθε χρόνο μόνο μία φορά, χαρίζοντας τις μοναδικές εικόνες που κάποιοι επέλεξαν να μην σεβαστούν.

Η συγκεκριμένη ποικιλία γρασιδιού ονομάζεται hairawn muhly και θεωρείται από τις σπανιότερες ποικιλίες φυτών στον κόσμο. Κινέζοι βιολόγοι το θεωρούν εξαιρετικά ευεργετικό, ενώ το είδος ευδοκιμεί κυρίως σε κεντροανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και σε μερικές από αυτές (Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσεϊ, Μέριλαντ) συγκαταλέγεται στα προστατευόμενα είδη της χλωρίδας.

Πληροφορίες: unilad.co.uk.