Σκότωσε τον αλιγάτορα που είχε φάει το άλογό της και σχεδιάζει να τον φάει ολόκληρο (pics & vid)

Gazzetta team
Σκότωσε τον αλιγάτορα που είχε φάει το άλογό της και σχεδιάζει να τον φάει ολόκληρο (pics & vid)
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι η 73χρονη δήμαρχος της πόλης Λίβιγκστον του Τέξας φαίνεται να είναι θιασώτης της άποψης αυτής.

Η Τζούντι Κόχραν θα μπορούσε να είναι μία οποιαδήποτε συνταξιούχος εκπαιδευτικός, όμως η ζωή της μαζί με εκατοντάδες επικίνδυνους αλιγάτορες στην μικρή πόλη του Τέξας, δεν της αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Έτσι, όταν πριν από περίπου πέντε χρόνια έχασε το άλογό της, που κατά πάσα πιθανότητα φαγώθηκε από τους αλιγάτορες που ζουν στην περιοχή, ορκίστηκε ότι μια μέρα θα πάρει την εκδίκησή της.

Η μέρα αυτή έφτασε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν κατάφερε και σκότωσε έναν «γίγαντα» μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους 263 κιλών. Μάλιστα, η ηλικιωμένη αλλά υπέρ-δραστήρια δήμαρχος δεν αρκέστηκε απλά στην θανάτωση του ερπετού, αλλά φιλοδοξεί να τραφεί από το κρέας του αλιγάτορα για αρκετό καιρό, ενώ σχεδιάζει και το γδάρσιμό του, ώστε να κατασκευάσει τσάντες και ρούχα από το περιζήτητο δέρμα του.

Η Κόχραν είχε την καθοριστική συνδρομή του γιου της, ο οποίος παγίδευσε τον αλιγάτορα χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ένα μικρό ρακούν, ενώ μόλις το γιαγαντιαίο ερτπετό πιάστηκε στο αγκίστρι, δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό από το πολεμικό τουφέκι της δημάρχου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το κυνήγι αλιγάτορα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ είναι παράνομο, καθώς τα ερπετά εντάσσονται στα προστατευόμενα είδη, ενώ σε πολιτείες όπως το Τέξας, το κυνήγι τους επιτρέπεται μόνο για το διάστημα μεταξύ 10 και 30 Σεπτεμβρίου, ενώ απαιτείται και συγκεκριμένη άδεια από θαλάσσιο βιολόγο.

Η Κόχραν, η οποία σαν δήμαρχος είχε ψηφίσει υπέρ της προστασίας των αλιγάτορων της περιοχής, δεν φάνηκε να μετανιώνει στιγμή για την «δίκαιη πράξη» της -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- καθώς το συγκεκριμένο ερπετό θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος του πολυαγαπημένου της αλόγου, ενώ η 73χρονη δήμαρχος δεν πα΄ρελειψε και να ποζάρει με το «τρόπαιό» της, δηλώνοντας πως η περιοχή ξαναμπαίνει στην εποχή της «ειρηνικής συνύπαρξης» με τους γίγαντες των βάλτων.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.