Ζευγάρι έφτιαξε ολόκληρο νησί για να ζήσει απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο (vid)

Gazzetta team
Ζευγάρι έφτιαξε ολόκληρο νησί για να ζήσει απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο (vid)
Τρομερή όρεξη για δουλεία και πολύ έμπνευση φαίνεται πως είχε ένα ζευγάρι Καναδών από την πολιτεία της Βρετανικής Κολομβίας, που αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό του εξωτικό νησί, μέσα στη θάλασσα.

Το "Freedom Cove", όπως ονομάζεται το αυτοσχέδιο νησί ξεκίνησε να δημιουργείται το 1992, καθώς οι Γουέιν Άνταμς και Κάθριν Κινγκ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα «εγκόσμια» και να ζήσουν τη ζωή που πάντα ονειρεύονταν, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης και με την ελάχιστη δυνατή επαφή με τον πολιτισμό.

Έτσι, ξεκίνησαν την κατασκευή του πλωτού τους σπιτιού, το οποίο αποτελείται από δώδεκα ξεχωριστές πλατφόρμες και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τις πολυτελέστατες βίλες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Το "Freedom Cove" εκτός από το κυρίως σπίτι με όλα τα κομφόρ, διαθέτει πίστα χορού, γκαλερί τέχνης, φάρο επισκεπτών, ενώ η ηλεκτροδότησή του γίνεται από τους περίπου 15 ηλιακούς συλλέκτες, που αποθηκεύουν όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το ζευγάρι για τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Επιπλέον, στο νησί βρίσκονται πέντε θερμοκήπια που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια όλων των απαραίτητων τροφίμων για την αυτάρκη επιβίωσή τους, ενώ η συλλογή νερού γίνεται τους χειμερινούς μήνες από το νερό της βροχής και τους καλοκαιρινούς μήνες από κοντινό καταρράκτη.

Να σημειωθεί πως το αυτοσχέδιο νησάκι δεν βρίσκεται σε κάποιο ποταμό της περιοχής αλλά στα νερά του Ειρηνικού, τα οποία δημιουργούν στην περιοχή, ένα τοπίο αντίστοιχο με τα σκανδιναβικά φιόρδ.

To ζευγάρι δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να απομακρυνθεί από το επίγειο παράδεισο που δημιούργησε με τα ίδια του τα χέρια, ενώ κάθε εβδομάδα γίνονται αποδέκτες αρκετών επισκεπτών, που σπεύδουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το δημιούργημά τους και να ζήσουν έστω και για λίγες ώρες όπως ο Γουέιν κι η Κάθριν.