Παράτησαν κλειδωμένα τα σκυλιά τους για να σωθούν από τον τυφώνα κι εκείνα παραλίγο να πνιγούν (vid)

Gazzetta team
Παράτησαν κλειδωμένα τα σκυλιά τους για να σωθούν από τον τυφώνα κι εκείνα παραλίγο να πνιγούν (vid)
Η τραγική αδιαφορία του ιδιοκτήτη, ευτυχώς δεν απέβη μοιραία για τα έξι σκυλιά, καθώς μερικοί γείτονες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο της διάσωσης έξι σκυλιών στην πόλη Λέλαντ της Βόρειας Καρολίνας, που είχαν παρατηθεί από τους ιδιοκτήτες τους και βρίσκονταν κλειδωμένα σε κλουβί, ενώ η στάθμη των νερών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα σκυλιά είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς νερό και φαγητό από τον ιδιοκτήτη τους πάνω στην προσπάθειά του να διαφύγει σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ ο ίδιος σε ένα ρεσιτάλ αναισθησίας κι αδιαφορίας δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη τους.

Τα έξι σκυλιά, όμως, σώθηκαν χάρη στην ευαισθησία και στην ηρωική προσπάθεια μερικών γειτόνων του ιδιοκτήτη, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα συμπαθέστατα τετράποδα, έσπευσαν στο σημείο και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ξεκλείδωσαν το κλουβί που ήταν πλημμυρισμένο σε μεγάλο βαθμό κι απεγκλώβισαν τα σκυλιά.

Πλεόν, τα έξι κουτάβια έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τους ηρωικούς «διασώστες» να γίνονται αποδέκτες συγχαρητηρίων για την γενναία κι αλτρουιστική τους πράξη.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk