Φεμινίστριες τα έβαλαν με τα νέα iPhones: Είναι πολύ μεγάλα για τις γυναίκες

Gazzetta team
Φεμινίστριες τα έβαλαν με τα νέα iPhones: Είναι πολύ μεγάλα για τις γυναίκες
Φεμινίστριες τα έβαλαν με τα νέα iPhones επειδή θεωρούν πως η Apple σχεδιάζει τα μοντέλα της πολύ μεγάλα για τα γυναικεία χέρια.

«Πολύ μεγάλο για τα γυναικεία χέρια» χαρακτηρίζουν φεμινίστριες το νέο iPhone και τα βάζουν με την Apple, που σχεδιάζει τα μοντέλα των κινητών της τηλεφώνων χωρίς να σκέφτεται τις γυναίκες.

Το κεντρικό επιχείρημα της κριτικής κατά της εταιρείας είναι ότι εφόσον το μέσο γυναικείο χέρι είναι κατά μία ίντσα μικρότερο σε πλάτος συγκρινόμενο με το ανδρικό, οι γυναίκες ωθούνται, αναγκαστικά, στην αγορά μικρότερων συσκευών.

«Επηρεάζει την υγεία των χεριών των γυναικών και οι γυναίκες είναι αυτές που αγοράζουν περισσότερο το iPhone. Με εκνευρίζει που η Apple δεν λαμβάνει υπ' όψιν το σώμα μας κατά το σχεδιασμό. Είναι κάτι που οφείλει να μας εκνευρίζει, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα με τους άνδρες, για ένα προϊόν που δεν ταιριάζει το ίδιο καλά σε εμάς», δηλώνει στην Daily Telegraph η ακτιβίστρια Καρολίν Κριάδο Πέρεζ.

Με τις απόψεις των φεμινιστριών, συντάσσεται και η βουλευτής των Εργατικών Τζες Φίλιπς, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες συχνά σχεδιάζουν τα προϊόντα τους χωρίς να έχουν υπόψιν τους τις γυναίκες. «Σε μεγάλο βαθμό ο σχεδιασμός των τεχνολογικών προϊόντων είναι πάντα αυτό που ταιριάζει στους άνδρες».

Πηγή: reader.gr