Μια τρελή αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει φαγητό και σπορ! (vid)

Gazzetta team
Μια τρελή αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει φαγητό και σπορ! (vid)
Σπόιλερ αλλά το Τυρίαθλον αποτελεί μέρος της.

«Πού είναι η αγάπη;» με ρωτούν συνάδελφοι αθλητικογράφοι. «Πού πήγε η φανέλα;» με ρωτούν φίλοι μου φίλαθλοι. Κακά τα ψέματα. Ο αθλητισμός έχει γίνει, και ίσως και να ήταν πάντα έτσι, δουλειά γραφείου. Απλώς στη δική μας εποχή, η παραπάνω συνθήκη έχει παραγίνει εξόφθαλμη. Ατσαλάκωτοι σταρς μπαίνουν στο γήπεδο - τερέν – παρκέ – και κάνουν τη δουλίτσα τους και εμείς μένουμε να ζητωκραυγάζουμε όχι για την ιδέα του αθλητισμού ή για κάτι ανώτερο αλλά για μια καριέρα… για μια φανέλα αδειανή, για έναν Μέσι…

Καριέρες για όλους, καριέρες παντού… Παντού; Όχι και παντού. Γιατί υπάρχει ένα μέρος που ως άλλο Μεσολόγγι αντιστέκεται ηρωικά.

Η Ήπειρος. Ο τόπος που γέννησε, έθρεψε και γαλούχησε τα Ζεμύθεια. Τον μόνο θεσμό που παντρεύει αρμονικά την παράδοση του αθλητισμού με την παράδοση στη γεύση. Στα Ζεμύθεια, οι απόγονοι των τρανών τσοπάνηδων ανταγωνίζονται στην Ανάβαση Ραχούλας. Οι συνεχιστές των ξακουστών Ηπειρωτών βοσκών, κονταροχτυπιούνται στη Ρίψη Γκλίτσας. Οι εγγονές των σκληροτράχηλων γριών, στο Άρμεγμα μετ’ Εμποδίων. Και τέλος, οι νέοι τυροκόμοι, ως άλλοι μύστες της γεύσης, συγκρίνουν τα μεράκια τους στο ιστορικό, αν και νεόκοπο, Τυρίαθλον. Όλοι αυτοί οι γενναίοι και γενναίες κουβαλούν στις λιοκαμένες πλάτες τους το μέλλον του αθλητισμού για χάριν της απόλαυσης.

Όχι για έναν κότινο ή για ένα μπόνους αλλά για να γευτούν τη νοστιμιά της νίκης.

Υ.Γ.: Αν σας άνοιξα την όρεξη με τις αράδες μου, μπείτε στο www.zemithia.gr και μάθετε περισσότερα.

Υ.Γ.2: Τα Ζεμύθεια 2018 είναι χορηγία της Ζεμύθα Ήπειρος. Η μόνη με 27% πρωτεΐνη και 1% λιπαρά.

Ένα κείμενο του Γιάννη Καραγκούνη.