+slo-gun

Η Κύπρος χρηματοδότησε ένα ουροδοχείο που σχηματίζει μία γυναίκα στημένη στα τέσσερα (pics)

Η Κύπρος χρηματοδότησε ένα ουροδοχείο που σχηματίζει μία γυναίκα στημένη στα τέσσερα (pics)

Η Κύπρος χρηματοδότησε ένα ουροδοχείο που σχηματίζει μία γυναίκα στημένη στα τέσσερα (pics)

Με 19.90 ευρώ, μπορείτε να κάνετε δικό σας το απόλυτως σεξιστικό δημιούργημα μίας εταιρίας στην Λευκωσία που είχε την οικονομική στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ανέκδοτο ή να είναι μέρος μίας τηλεοπτικής φάρσας, όμως δυστυχώς δεν είναι... Αν μάλιστα ο Sacha Baron Cohen το είχε πάρει χαμπάρι, μπορεί και να το είχε συμπεριλάβει στο «Who Is America?», καθώς αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα σεξισμού που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος.

Μία εταιρία στην Λευκωσία λοιπόν είχε την φαεινή ιδέα, να φτιάξει ένα ουροδοχείο για αυτούς που έχουν πρόβλημα και για τον Α ή Β λόγο δεν μπορούν να πάνε τουαλέτα. Ως εδώ όλα καλά... Το προβλήματα ξεκινούν με το σχήμα που έχει αυτό το αντικείμενο, το οποίο δείχνει μία γυναίκα με πλούσια περιφέρεια να κάθετε στα τέσσερα.

Κάτι που σημαίνει οτι αν θέλεις να κάνεις την ανάγκη σου, θα πρέπει να βάλεις το γεννητικό σου όργανο σε αυτό που υποτίθεται οτι σχηματίζει τον λαιμό της.

Μάλιστα το όλο project αυτής της «καταπληκτικής» καινοτομίας, κάθε κομμάτι της οποίας κοστίζει 19.90 ευρώ, είχε την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Υποστήριξης.

Μάλιστα, ο CEO της Hacienda Entertainment Ltd, D.L (με τα αρχικά του αναφέρεται στο site), αποκάλυψε με ένα εισαγωγική του σημείωμα πως του ήρθε αυτή η λαμπρή ιδέα. Όπως είπε, έπαθε ένα ατύχημα στην Ελβετία και για μία εβδομάδα δεν έπρεπε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Έτσι, ήταν αναγκασμένος να κάνει την ανάγκη του σε ένα πράσινο δοχείο.

Όταν ανάρρωσε και μπορούσε να πάει στην τουαλέτα, διαπίστωσε οτι βαριόταν να πάει στο συγκεκριμένο μέρος και συνέχισε να χρησιμοποιεί το ουροδοχείο. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κοπέλας...

Τότε ήταν λοιπόν που του έσκασε η επιφοίτηση για την δημιουργία του «Body Jane the Men’s Jar».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, οι πρώτες αντιδράσεις, με το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση...

«Με έγκριση και χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κυκλοφόρησε το «ουροδοχείο – γυναίκα

Ο σεξισμός, η χυδαία υποτίμηση και εμπορευματοποίηση του σώματος και της υπόστασης της γυναίκας μπορεί να πάρει τη μορφή ακόμα και της «επιχειρηματικής καινοτομίας». Αυτό συμβαίνει με την κυκλοφορία στην κυπριακή αγορά ενός προϊόντος, υπό την ονομασία “Body Jane the Men’s Jar”, ενός ανδρικού ουροδοχείου το οποίο έχει το σχήμα μιας σκυμμένης γυναικείας φιγούρας. Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς περισσότερο τι είδους μηνύματα και αντιλήψεις αναπαράγει μέσα στη συνείδηση της κοινωνίας η κυκλοφορία και η διαφήμιση ενός τέτοιου προϊόντος.

Πολύ δε περισσότερο πρέπει να επισημανθεί ότι το προϊόν, όπως διαφημίζεται στη ιστοσελίδα και τα ΜΚΔ της εταιρίας, έχει χρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, δηλαδή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη αλλά και από κονδύλια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτως ή άλλως συνιστά αδιανόητη προσβολή προς τις γυναίκες η κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος. Αλλά το γεγονός ότι έχει χρηματοδοτηθεί και εγκριθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία καθιστά το γεγονός διπλά εξοργιστικό και απαράδεκτο.

Ως Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καλούμε την Επίτροπο Ισότητας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να απαιτήσει εξηγήσεις και άμεσες ενέργειες.  Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προϊόντος από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Best of internet