Επίθεση αγάπης από τεράστιο φαλαινοκαρχαρία σε Αυστραλούς ψαράδες (pics & vid)

Gazzetta team
Επίθεση αγάπης από τεράστιο φαλαινοκαρχαρία σε Αυστραλούς ψαράδες (pics & vid)
Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν δύο Αυστραλοί ψαράδες που βρισκόντουσαν στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της χώρας, όταν ένας φαλαινοκαρχαρίας μήκους έξι μέτρων πλησίασε την βάρκα τους με παιχνιδιάρικες διαθέσεις.

Οι Κόλπμι Σμιθ και Τσάρλι Λούκας απολάμβαναν την ηλιόλουστη βαρκάδα τους σε μία περιοχή που φημίζεται για τα δεκάδες είδη άγριας ζωής που εμφανίζονται συχνά πυκνά, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του κητοειδούς σε αρκετά κοντινή απόσταση.

Αρχικά, τους κυρίευσε ο φόβος, καθώς η μικρή βάρκα τους δεν τους παρείχε καμία αίσθηση ασφάλειας, αφήνοντάς τους έρμαια των ορέξεων του φαλαινοκαρχαρία, όμως γρήγορα κατάλαβαν πως μοναδικός σκοπός του θαλάσσιου πλάσματος ήταν το παιχνίδι.

Έτσι, αφού το κήτος έκανε αρκετές βόλτες γύρω από την βάρκα των δύο αντρών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταγράψουν τις κινήσεις του από απόσταση αναπνοής, στη συνέχεια τους προσέγγισε, αφήνοντάς τους να χαϊδέψουν το κεφάλι του.

Το ασυνήθιστο παιχνίδι μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκε για περίπου 25 λεπτά, πριν ο φαλαινοκαρχαρίας καταδυθεί στα βάθη του ωκεανού, με τους επιστήμονες να σημειώνουν ότι παρόμοια περιστατικά είναι ιδιαίτερα σπάνια, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο της Αυστραλίας, καθώς η παρουσία μεγάλων θηρευτών (κροκόδειλοι, καρχαρίες) δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε όλα τα υπόλοιπα θαλάσσια πλάσματα της περιοχής.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk