Η 21χρονη κοπέλα που δεν έχει φορέσει ποτέ παπούτσια εξαιτίας μίας πάθησης (pics)

Gazzetta team
Η 21χρονη κοπέλα που δεν έχει φορέσει ποτέ παπούτσια εξαιτίας μίας πάθησης (pics)
Μία νεαρή γυναίκα από την Ινδία έχει τόσο μεγάλες πατούσες που δεν μπορεί να φορέσει παπούτσια και αναγκάστηκε ν' αφήσει το σχολείο επειδή δεν άντεχε να την κοροϊδεύουν.

«Όλη μου τη ζωή έχω στερηθεί την χαρά να φορέσω ένα ζευγάρι παπούτσια», λέει η 21χρονη Tawheeda Jan από ένα χωριό της Ινδίας.

Η νεαρή κοπέλα στερείται κάτι που για όλους τους ανθρώπους είναι αυτονόητο: Την χαρά να φορέσει ένα ζευγάρι παπούτσια στα πόδια της.

Η κοπέλα πάσχει από μία μορφή ελεφαντίασης που έχει παραμορφώσει τις πατούσες της που έχουν το μέγεθος... μίας μπάλας ποδοσφαίρου.

Η 21χρονη κάνει για χρόνια διάφορες θεραπείες, ωστόσο τίποτα δεν την έχει βοηθήσει πραγματικά.


Η νεαρή δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της όταν έχει πολύ κρύο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κλεισμένη μέσα, αφού δεν μπορεί να βάλει παπούτσια.

«Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι εγώ περπατάω με γυμνά πόδια. Οι πατούσες μου είναι τόσο μεγάλες που δεν χωράνε ούτε σανδάλια».

Η 21χρονη επίσης περπατάει με δυσκολία και νιώθει τα πόδια της βαριά.

Ο πατέρας της αναφέρει πως τα πόδια της ήταν πρησμένα από όταν γεννήθηκε κι ακόμα κι όταν ήταν μωρό έμοιαζαν με... πόδια ενήλικα.


Όταν ήταν 14 ετών είχε υποβληθεί σε εγχείρηση που δεν είχε κανένα αντίκρυσμα, αντιθέτως θεωρούν πως χειροτέρεψε την κατάστασή της.

Οι γονείς της εύχονται κάποια στιγμή να βρουν για την κόρη τους ένα ζευγάρι παπούτσια που θα την κάνουν να αισθάνεται άνετα.

Στο σχολείο η κατάστασή της ήταν επίσης δύσκολη. Τα παιδιά έκαναν πλάκα μαζί της και την φώναζαν: «Μεγάλο πόδι».