Οι πιο παχύσαρκες αδελφές ζύγιζαν 140 κιλά και πλέον έχουν μία δεύτερη ευκαιρία (pics)

Gazzetta team
Οι πιο παχύσαρκες αδελφές ζύγιζαν 140 κιλά και πλέον έχουν μία δεύτερη ευκαιρία (pics)
Δύο αδελφές έξι και οκτώ χρονών ζύγιζαν μαζί σχεδόν 140 κιλά και ο πατέρας τους για να τις σώσει σκέφτηκε ακόμα και να πουλήσει το νεφρό του.

Η ιστορία των δύο παχύσαρκων κοριτσιών από ένα χωριό της Ινδίας έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει συγκινήσει.

Η 8χρονη Yogita ζύγιζε 59 κιλά και η 6χρονη αδελφή της Amisha 82 κιλά. Μόνο στο πρωινό τους έτρωγαν ακόμα και έξι μπανάνες, ενώ κάθε μέρα κατανάλωναν ένα λίτρο αναψυκτικά, δεκάδες πακέτα μπισκότα κι άλλα ανθυγιεινά σνακ.

Η κατάσταση της υγείας του με τον καιρό χειροτέρευε. Αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την αναπνοή τους και η φυσική τους κατάσταση δεν ταίριαζε στην ηλικία τους.

Ο πατέρας τους, Ραμεσμπχάι Ναντουάνα, εργάτης στο επάγγελμα ανέφερε πως βγάζει λίγα δολάρια το μήνα και πολλές φορές αναγκαζόταν να δανειστεί λεφτά για να καλύψει τις ανάγκες των κοριτσιών στο φαγητό.

«Κάποιες φορές δεν είχα καν δουλειά. Συνήθως βρίσκομαι σε κάποιο χωράφι. Πάντα θυμάμαι να ανησυχώ για το πως θα ταΐσω τα κορίτσια. Δεν μπορούσα να τις αφήσω να κλαίνε από την πείνα».

Κάποια στιγμή όταν η κατάσταση ξέφυγε, οι γονείς των κοριτσιών κατάλαβαν πως υπάρχει πρόβλημα και πως πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο γιατρό.

Χρήματα, ωστόσο δεν υπήρχαν κι ο πατέρας τους σκέφτηκε ακόμα και να πουλήσει το ένα του νεφρό.

Ένα τοπικό ιατρείο άκουσε την ιστορία της οικογένειας και δέχτηκε να τους βοηθήσει. Οι γιατροί έδωσαν στις μικρές ένα ειδικό διαιτολόγιο πλούσιο σε λαχανικά.

Παρόλα αυτά συνέχισαν να παίρνουν και οι δύο κιλά. Οι γονείς τους για τρία χρόνια πήγαιναν από γιατρό σε γιατρό και ζητούσαν βοήθεια.

Μέχρι, που πριν ένα μήνα ένας κορυφαίος γιατρός δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους και να κάνει δωρεάν εγχείρηση γαστρικού υγρού στις μικρές.

«Διάβασα την ιστορία τους στις εφημερίδες κι όταν κατάλαβα ότι δεν θα έχουν καμία βοήθεια από την κυβέρνηση, δέχτηκα να τις βοηθήσω. Ήξερα ότι αν δεν το έκανα θα πέθαιναν αβοήθητες. Έχουν αυτό το πρόβλημα απ' όταν γεννήθηκαν», είπε ο Dr Mahendra Narwaria.

Πλέον, μετά την εγχείρηση τα δύο κορίτσια έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και με τη βοήθεια του γιατρού είναι σίγουρες πως θα καταφέρουν να έχουν μία κανονική ζωή.