Τυφλός skater «μαγεύει» με απίθανες φιγούρες (vids)

Gazzetta team
Τυφλός skater «μαγεύει» με απίθανες φιγούρες (vids)
Υπάρχουν στιγμές που το μεγαλείο της θέλησης μπορείν αυπερνικήσει ακόμα και τις πιο μη αναστρέψιμες καταστάσεις κι ένας τυφλός skateboarder αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Η απώλεια της όρασης του 29χρονου Νταν Μαντσίνα δεν στάθηκε αρκετή για να τον κρατήσει μακριά από τη του αγάπη, το skateboard.

O Νταν που έχασε την όρασή του σε μικρή ηλικία λόγω σοβαρής ασθένειας δεν το έβαλε κάτω και αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της κοινότητας που ζει, καθώς εκτός από το αγαπημένο του skateboard διαπρέπει σε μία σειρά από αθλήματα όπως το μπιλιάρδο, το πατινάζ, το μπάσκετ κι τα darts.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, το πρόβλημά του ήταν αυτό που τον ώθησε να γίνει εξωστρεφής ώστε να αποδείξει σε όλους ότι οι άνθρωποι με προβλήματα ή απώλεια όρασης μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στην κοινωνική ζωή, χωρίς να αποτελούν συνεχώς το κέντρο της προσοχής λόγω των προβλημάτων στην υγεία τους.

O Νταν συνεχίζει λέγοντας ότι αλλάζοντας τον τρόπο που οι υπόλοιποι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους τυφλούς μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για το ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και το ξεκίνημα μίας μεγαλύτερης συμμετοχής των τυφλών ανθρώπων σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.