Ο άνθρωπος που κολυμπά άφοβα με πολική αρκούδα βάρους 300 κιλών (pics & vid)

Gazzetta team
Ο άνθρωπος που κολυμπά άφοβα με πολική αρκούδα βάρους 300 κιλών (pics & vid)
Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που δημιούργησε μία σχέση ζωής με το τεςράστιο κι επικίνδυνο θηλαστικό.

Ο Μαρκ Ντούμας αποτελεί ίσως τον μοναδικό άνθρωπο στον πλανήτη που μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει τη δυνατότητα να κολυμπήσει και να συναναστραφεί άφοβα με μία πολική αρκούδα.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια, ο Καναδός που ζει σε μία περιοχή προστασίας της άγριας ζωής, φροντίζει και περνάει πολλές ώρες της ημέρας του μαζί με την 23χρονη Agge, μία πολική αρκούδα βάρους 280 κιλών.

Το ασυνήθιστο θέαμα προκαλεί απορίες σχετικά με τον τρόπο που κατάφερε να εξημερώσει το άγριο ζώο, όμως οι απαντήσεις του είναι άκρως αφοπλιστικές, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος «αν δώσεις αγάπη, τότε θα την πάρεις πίσω».

Ο Ντούμας μαζί με τη σύζυγό του Αυγή έχουν θέσει υπό την προστασία τους την τεράστια πολική αρκούδα, ενώ στρο ημερήσιο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται αγκαλιές και φιλιά, περίπατοι αλλά και κολύμπι στις ειδικές εγκαταστάσεις του πάρκου "Βeyond Just Bears".

Oι πολικές αρκούδες συνήθως ζουν για 15 με 20 χρόνια, ενώ σε κατάσταση αιχμαλωσίας ο χρόνος επεκτείνεται μέχρι και τα 30-35 έτη.

Ο Ντούμας από την πλευρά του υποστηρίζει πως τα αισθήματα που τρέφει για το σαρκοβόρο θηλαστικό είναι αμοιβαία, ενώ επισημαίνει ότι για την κατάκτηση τέτοιου βαθμού εμπιστοσύνης απαιτούνται δεκάδες χρόνια σκληρής προσπάθειας κι επιμονής.