Λιβανέζοι street artists ζωγράφισαν σε 82 ταράτσες την λέξη «Ειρήνη» (pics & vid)

Gazzetta team
Λιβανέζοι street artists ζωγράφισαν σε 82 ταράτσες την λέξη «Ειρήνη» (pics & vid)
Δύο καλλιτέχνες από την ταραγμένη Μέση Ανατολή βρήκαν έναν εντυπωσιακό τρόπο για να απευθύνουν έκκληση για τον τερματισμό της βίας και των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Ashekman από τον Λίβανο αποφάσισαν να βρουν έναν μοναδικό τρόπο ώστε να μεταδώσουν σε όσους περισσότερους ανθρώπους, το μήνυμά τους για τεκτενόμενα αλλά και τη συνολικότερη κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Για αυτό το λόγο αποφάσισαν η επόμενη δημιουργία να εντυπωσιάσει και τα κατάφεραν μια χαρά.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ των δύο καλλιτεχνών περιελάμβανε την δημιουργία ενός τεράστιου γκράφιτι, το οποίο εκτίνεται σε 82 διαφορετικές ταράτσες κτιρίων στη λιβανέζικη πόλη της Τρίπολης στις ακτές της χώρας στη Μεσόγειο θάλασσα.

Το μήνυμά τους... λιτό, απλό και κατανοητό. Η λέξη ''Salam'', η οποία στα αραβικά σημαίνει «Ειρήνη», γραμμένη με πράσινη μπογιά στην αρχαία μορφή αραβικής καλλιγραφίας Kufic, σε ένα μοναδικό έργο τέχνης, που είναι ορατό μονάχα από τον ουρανό.

Για τη δημιουργία του έργου τέχνης χρειάστηκε η εντατική εργασία των δύο δημιουργών με τη απαραίτητη βοήθεια 62 εθελοντών από την γειτονιά, οι οποίοι αφιέρωσαν περίπου 3 εβδομάδες για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι 82 οροφές που «φιλοξενούν» το έργο αποτελούν πολύ συχνά πεδίο ένοπλων αντιπαραθέσεων μεταξύ των Σουνιτών και των Αλαουιτών κατοίκων της περιοχής, γεγονός που στάθηκε ως αφορμή για τη δημιουργία του γκράφιτι, ενώ επιθυμία των δημιουργών του είναι να αποτελέσει πυξίδα για τη βελτίωση των όρων ζωής στην πολύπαθη περιοχή τςη Μέσης Ανατολής.