Τα... τατουάζ οδήγησαν στη σύλληψή του (pics)

Gazzetta team
Τα... τατουάζ οδήγησαν στη σύλληψή του (pics)
Κρυβόταν για 14 χρόνια, όταν έγιναν τα τατουάζ του viral όμως οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του.

Ένας συνταξιούχος Ιάπωνας αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα όταν τα Γιακούζα τατουάζ του έγιναν viral. Ο Shigeharu Shiraiκρύβονταν τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς οι αρχές ήθελαν να τον συλλάβουν για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στο σε πυροβολισμούς αντίπαλων συμμοριών το 2003.

Δυστυχώς γι 'αυτόν, το πολύπλοκο μελάνι του σώματος του προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός τοπικού ταϊλανδέζου, που αγνοούσε την ταυτότητά του. Στη συνέχεια φωτογραφίες του Shirai κυκλοφόρησαν online και κατέληξαν να μοιράζονται περισσότερες από 10.000 φορές.

Οι φωτογραφίες έδειξαν επίσης το χαμένο μικρό του δάκτυλο - κάτι που ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς τα μέλη της Γιακούζα μερικές φορές κόβουν ένα δάκτυλο για να αποκαταστήσουν ένα αδίκημα, λάθος ή γιατί παραβίασαν τον κώδικα της συμμορίας. Το τελετουργικό είναι γνωστό ως «yubisume».

Ήταν αυτό που συνέδεσε τις «τελείες» για την ιαπωνική αστυνομία πουι ζήτησε τη σύλληψή του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένα κρυφό νόημα πίσω από πολλά τατουάζ του Shirai. Σχεδόν όλα τα τατουάζ που έχουν τα μέλη της Yakuza συνδέονται με την ιαπωνική απεικόνιση, τον συμβολισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Στην Ιαπωνία, η διαδικασία που περνούν τα μέλη της συμμορίας ονομάζεται Irezumi.

Στην περίοδο Edo (1600-1868), τα τατουάζ χρησιμοποιήθηκαν από τις αρχές ως τιμωρία στους εγκληματίες, δεδομένου ότι θα ήταν εμφανή για μια ζωή και ο κατάδικος θα δυσκολευόταν να επανέλθει στην κοινωνία μόλις βγει από τη φυλακή.

Η Γιακούζα, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούσε τα τατουάζ ως σήμα υπερηφάνειας.

Ο Shirai μετά τη σύλληψη του παραδέχτηκε πως ήταν μέλος της Γιακούζα, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τους πυροβολισμούς του 2003.

Πηγή: reader.gr